Abraham: Dnešek je jedno velké zklamání

Do Velké ceny USA odstartuje Karel Abraham z devatenáctého místa. Český jezdec krátce před koncem kvalifikace upadl a připravil se o šanci zajet poslední dvě rychlá kola. Výsledná pozice je pro Abrahama zklamáním, přestože stále bojuje s virózou, která jej trápila už minulý týden na Velké ceně Německa.

19. Karel Abraham (Cardion AB Motoracing):
„Dnešek je jedno velké zklamání. Ten pád snad ani nemá smysl komentovat. Jako komukoliv jinému se mi dobře zajíždějí rychlá kola za jiným jezdcem, takže jsem trochu zpomalil, abych si počkal na De Punieta, který byl kousek za mnou. Zvolnil jsem jen na jedinou zatáčku, motorka pak ale uklouzla, jako by zchladly pneumatiky. Což by se stát nemělo, i když tu zrovna teplo není."

„Na zítřek jsem si tím vyrobil velký problém. Na Laguně se totiž hodně těžce předjíždí, nejsou tady žádné delší rovinky. Okruh je kvůli tomu hodně náročný i na fyzičku a po dvou týdnech horeček na tom opravdu nejsem nejlíp. Pokud se bude zítra dařit a budeme mít trochu štěstí, tak není nereálné získat nějaký bod. Ale rozhodně nemám žádný důvod mít dobrou náladu.“


Marco Grana, šéfmechanik Cardion AB Motoracing
„Celý víkend nezačal špatně, v pátek ráno jsme byli v nejlepší patnáctce. Měli jsme ale potíže s nastavením zadní části motorky a projevilo se i to, že Karel není stoprocentně v kondici a je pro něj obtížné jet naplno. Přesto jsme na sobotu doufali, že bychom mohli být na startu v nejlepší patnáctce. V sobotu ale Karel nedokázal navázat na předchozí den, nezrychlili jsme a měli jsme dost problémů."

„Závod má dvaatřicet kol a pro Karla bojujícího stále s nemocí to bude těžký závod. Pokusíme se motorku nastavit tak, aby Karlovi ulehčila práci a nebylo tak fyzicky náročné závod zvládnout. Doufám, že letní pauzou, která je po Laguně, hodíme problémy z první půlky sezony za hlavu a že se Karel dokáže dostat zpět do formy.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist