Abraham: Ani druhá letošní kvalifikace nevyšla

Nad Andalusií zářila v sobotu opět modrá obloha a teplota se vyšplhala k 26°C. Přes příznivé podmínky se týmu Cardionu AB ani v Jerezu sobota nevydařila.

Tým se od rána trápil s nastavením motocyklu RSV a páteční čas (1:45,419) z úvodního volného tréninku Karel Abraham přes snahu dopoledne nevylepšil. Největší problémy měl s odskakujícím předním kolem, které zpomalovalo nájezd do zatáček. Karel byl neustále o sekundu pomalejší než jeho nejlepší výkon z úvodního dne a snaha o zrychlení nakonec dvacet minut před koncem volného tréninku skončila pádem. Ten se naštěstí obešel bez zranění jezdce, ale mechanici měli hodně pernou polední přestávku. V kvalifikaci Karel bojoval, v závěru přece jen překonal svůj nejlepší páteční čas, ale to při obrovské vyrovnanosti nové třídy na přední pozici na startu nestačilo. Na prvního Japonce Tomizawu přitom Karel ztrácel jen 1,076 s, jenže do jedné sekundy se vešlo v Jerezu prvních dvacet jezdců. Tomizawa, vítěz prvního závodu Moto2 v Kataru, vyhrál kvalifikaci časem 1:44,372. Devatenáct minut před koncem měl sice pád, ale soupeři už jeho výkon nepřekonali.


Po skončení kvalifikace Karel Abraham řekl:V tak vyrovnané třídě, kde bylo v sobotní kvalifikaci dvacet jezdců v jedné sekundě, rozhoduje o výsledku každá maličkost. S nastavením stroje jsme ale měli opět starosti. Největším problémem dnes bylo odskakující přední kolo. Částečně jsme to v kvalifikaci odstranili, ale musíme na tom ještě zapracovat. Ztrácíme ale dál i na top speedu, který máme skoro nejhorší ve třídě. Takže jsem sice nakonec zůstal jen 1,076 s za vítězem Tomizawou, ale skončil jsem až na 25. místě. A to je špatné. V Kataru jsem ale startoval prakticky ze stejné pozice a dotáhl to na body, snad to vyjde i v Jerezu.“
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist