Abaja zakončil testování v Kataru 16. časem

Brňák Karel Abraham, jezdec týmu Cardion AB Motoracing, jenž se v letošní sezóně představí premiérově v kubatuře MotoGP, zakončil pod umělým osvětlením v Kataru přípravu na nadcházející ročník mistrovství světa silničních motocyklů a obsadil šestnácté místo.

Stejně jako včera, tak také dnes absolvoval Karel Abraham na svém motocyklu Ducati Desmosedici GP11 celkem 49 kol. Zatímco během včerejšího testovacího večera dosáhl Abaja času 1.57,499, tak dnes měl jeho nejlepší čas hodnotu 1.57,846. 

„S průběhem včerejšího testu jsme byli spokojení, ale dnes to mohlo být lepší,“ řekl po dnešním testu pilot týmu Cardion AB Motoracing Karel Abraham, jenž za nejrychlejším jezdcem, kterým byl dnes večer Casey Stoner, zaostal o 2,165 sekundy. 

„V levotočivé zatáčce, ve které během tohoto testu upadlo několik jezdců, mi uklouzla přední část motocyklu. Jediné, co mě těší, je, že jsem poté dokázal vylepšit svůj dnešní nejlepší čas a nezranil se,“ pokračoval Karel Abraham.

Ačkoliv oficiální testování dnes skončilo, tým Cardion AB Motoracing v čele s Karlem Abrahamem pochopitelně zůstává na okruhu nedaleko Dauhá, kde se již o nadcházejícím víkendu uskuteční dlouho očekávaná Velká cena Kataru.

„Na první závod sezóny se velice těším. Doufám, že dokážu vybojovat výsledek, se kterým budu spokojený nejenom já, ale i celý tým,“ dodal před svou premiérou historicky první český motocyklový závodník v královské kubatuře MotoGP.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist