Abaja zajel svůj nejlepší závod během 3-letého závodění v Grand Prix

Karel Abraham hned v úvodním závodě sezóny 2008 potvrdil, co se ukazovalo už během testů, že je totiž ve své druhé sezóně ve dvěstěpadesátkách schopen jezdit v první desítce.

Samotný závod je na webových stránkách Karla Abrahama popisován takto: 
"Abaja startoval z prozatím nejlepšího svého místa na roštu, ze třetí řady. Start se povedl, ale po drobné chybě se propadl zpět na 11. místo. Po několika kolech Abaja vytvořil bojující dvojici s dalším českým jezdcem Lukášem Peškem. Ten se jednu chvíli dostal před Káju. Kája ale využil Lukášovy drobné chyby a dostal se do vedení. A to, spolu se 7. příčkou, udržel až do konce závodu."

A jak popisuje nedělní závod na svých webových stránkách mladý brněnský jezdec:
"Jsem velice spokojený a šťastný. Je to hodně dobrý výsledek. Musím poděkovat mechanikům, že připravili stroj perfektně. Neměl jsem v závodě technické problémy. Trať v Kataru mi vyhovuje. Děkuji všem, co mi drželi palce, děkuji týmu za podporu. "

A jelikož se v diskuzi obejvilo, že o Abájovi píšeme málo (což není pravda, neboť v článku samotném o průběhu závodu třídy 250 cc je toho napsáno dost), tak jsem zvedl mobilní telefon a zeptal se přímo, co ještě Karel Abraham neřekl pro ostatní media a zde jsou Abajova slova:
 "Byl to můj doposud nejlepší závod kariéry a jsem hrozně rád. Nalilo mně to hodně sebedůvěry do dalšího průběhu sezóny, vždyť jsem porazil a za mnou zůstalo několik jezdců s velkými jmény. Když jsem předjel Lukáše a ten později spadl, tak jsem si jen hlídal odstup od Locatelliho, ale měl jsem ještě rezervu. Bautistu jsem možná mohl v závěru dojet., ale také možná spadnout a to by byla velká škoda. Je samozřejmé, že souboj s Lukášem je velkou motivací i do dalších závodů. A jak jsem říkal, škoda toho začátku, možná...

A na závěr tedy dejme slovo tomu, kdo stojí za úspěchy Abaji.
Pane Abrahame jste spokojen, zeptal jsem se teprve po návratu z Qataru - kde nešly bohužel mobily ...! majitele týmu Cardion AB Motoracing a zároveň otce úspěšného brněnského závodníka, pana Karla Abrahama sr.? 
Vždyť Karel Abraham z týmu Cardion AB Motoracing tak vyrovnal nejlepší umístění českého jezdce v této obsahové třídě v novodobé historii. To drží Jakub Smrž z Grand Prix Turecka 2006, tehdy jezdil právě za tento tým a rovněž na motocyklu Aprilia LE.

Majitel ryze českého týmu, tedy Cardion AB Motoracing, mi řekl do mobilního telefonu: 
 "Určitě, tento výsledek v závodě jen potvrdil výsledky z testů ve Valencii, Jerezu a také zde v Losailu. A nebyl tedy skutečně náhodný a dokázalo se, že Karel může jezdit stabilně v Top ten."

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
TZ - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist