Abaja pojede na tovární Aprilii

Český reprezentant a šestnáctý muž letošního šampionátu dvěstěpadesátek bude v příští sezóně sedlat tovární motocykl Aprilia.


Karel Abraham
po čtyřech letech strávených v mistrovství světa dostane pro příští sezónu důvěru a bude mít k dispozici plně tovární motocykl Aprilia 250 RSA. Přestože k domluvě mezi Aprilií a týmem Cardion AB Motoracing došlo už dříve, kontrakt byl podepsán ve středu 16. prosince. Zástupci Aprilie původně požadovali, aby byl vedle Abaji v týmu angažován ještě další jezdec. “Byl jsem po sezóně dost znechucen a zvažovali jsme i odchod ze seriálu mistrovství světa. Nakonec ale přišla tato nabídka bez dalších podmínek. Byli jsme sice s Aprilií domluveni už dříve, na zveřejnění jsem ale raději počkal až do podepsání smlouvy,” uvedl Karel Abraham starší, šéf a manažér stáje. "Budget obsahuje dva stejné motocykly. Aprilia nám dá k dispozici i svoje techniky. Kromě našeho týmu mají pro příští rok tovární dvěstěpadesátku podepsanou už také Bautista, Barbera, Luthi a letošní mistr světa Simoncelli, pravděpodobný je i Talmacsi."


Testy na novou sezónu začnou už v lednu, ale není ještě jasné, zda do té doby bude k dispozici nový motocykl. “Možná budeme mít k dispozici jednu motorku, druhá zřejmě přijde později,” uvedl Abaja. Problémy se zlomeným zápěstím se zdají být už zažehnány, jezdec už má za sebou i přípravu na motokrosovém motocyklu.


Karel Abraham má za sebou dvě sezóny mistrovství světa stopětadvacítek, když se při svém debutu v roce 2005 se “světem” spíše seznamoval a zůstal bez bodového zisku. Stopětadvacítkové body (osm) si připsal o rok později, když skončil na 24. místě (o jedno místo před Mikem Di Megliem). V dalších dvou sezónách už jezdil třídu dvěstěpadesátek a obě zakončil na šestnáctém místě se ziskem jednatřiceti bodů v sezóně loňské a čtyřiceti bodů v sezóně letošní. Do dalších bojů držíme palce a doufáme, že na konci roku to bude už v Top ten!

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist