6-ti tydenni limit pro KR Team

Ukonci tym Kennyho Robertse behem prvni tretiny sezony 2007 svou cinnost? Co se take zdava Maxi Biaggimu? Nejen o tom jsou nasledujici radky, ale i o jinych zajimavostech tesne pred startem sezony Grand Prix 2007.

6-ti tydenni limit pro KR Team
Kenny Roberts si dal limit 6 tydnu. Pokud do teto doby najde sponzora, tak tym pojede celou sezonu 2007, pokud ale ne..?
"Ano uvazujeme o odchodu z mistrovstvi sveta. Muze se to stat jeste pred prvnim zavodem sezony, ale teprve i po 5 absolvovanych zavodech. Chybi na 25% rozpoctu a uz vloni musel Kenny Roberts sr. sponzorovat tym castkou 3 milionu Euro z vlastni kapsy. Ovsem ta neni bezedna. Mame na to, skoncit v MS celkove do 5. mista, ale nemuzeme podnikat vecne v cervenych cislech", rekl na toto tema tymovy manager Chuck Aksland.
Vtipalek Max Biaggi
Ze se maji Biaggi a Rossi radi jako kocka a mys, potvrdila nedavna italska TV - show. A zde nekolik odpovedi novopeceneho leadra WSBK:
"Jestli mi chybi Valentino Rossi? Spis chybim ja jemu, nebot posledni titul mistra sveta ziskal, kdyz zavodil jeste se mnou."
"Cas od casu na neho myslim, dokonce se mi o nem i zda. Ale kdyz se probudim, tak nastesti lezi vedle me jeho pritelkyne Eleonora a ja si rikam: Lepsi ona nez on!"
"Rozdil mezi mnou a Rossim je presne 10 cm vysky jeho postavy, nic vic!"
Zatim tri tovarni Aprilie 125, brzo jich bude ale pet.
Oba dva jezdci tymu MVA Master, Spanele Héctor Faubel a Sergio Gadea, jezdici pro Asparuv tym tridy 125 ccm, maji k dispozici tovarni motoyckly z tovarny v Noale. Tim tretim je jejich byvaly tymovy kolega, Ital Mattia Pasini z tymu SSM. A dle dobre informovanych zdroju obdrzi v nejblizsi dobe ctvrty motocykl Madar Gábor Talmacsi a ten paty bude brzy pod jmenem Derbi sedlat Cech Lukas Pesek. Faktem je, ze zavodni reditel Aprilie, Giampiero Sanchi, odmitl toto rozlozeni sil komentovat, ale ani ho nevyvratil.
Sicilie jako sponzor
Po dlouhych mesicich nejistoty zakotvil nakonec Australan Anthony West v tymu Matteoni Racing ovsem pod hlavickou hlavniho sponzora, tedy jako Team Sicilia. K dispozici bude mit zrejme nejlepsi svetovy "vodnik" teto tridy motocykl Aprilia - LE, tedy lonsky tovarni motocykl.
Konec kariery Arnauda Vincenta ?
Byvaly mistr sveta kubatury do 125 ccm, Arnaud Vincent z Francie, nedokoncil lonskou sezonu ve tride do 250 ccm, kdy jezdil na motocyklu Honda RS holandske staje Arie Molenaara. Letos chtel prejit do SSP do tymu Vektor Racing Yamaha, ale jelikoz nesehnal potrebne penize, tak byl nahrazen na posledni chvili Gergöm Talmacsim, mladsim bratrem jezdce Grand Prix.
Problemy tymu Red Bull KTM 250 ccm.
"Mame mensi nadrz, zlepsili jsme aerodynamiku a presto jsme v listopadu 2006 jeli v Jerezu casy 1:42,8 a nyni pouze 1:44,6. Nevim co si o tom mame myslet", krci bezradne rameny sef tymu Harald Bartol. A pritom papirove byl Hiroshi Aoyama razen mezi nejvetsi kandidaty na titul mistra sveta 2007. Ale v testech IRTA v Jerezu skoncil Japonec Aoyama jako 10., jeho tymovy kolega Kallio pak 13., a nyni v aktuelnim Qataru byl Hiroshi Aoyama po 2 dnech na 8. miste, Mika Kallio pak o misto lepe, tedy 7. Ale za tyden uz pujde do tuheho.
Zemrel Wolfgang Kalauch
Drive narozeni si toto jmeno velmi dobre pamatuji. Legendarni spolujezdec na sajdkarech, Nemec Wolfgang Kalauch zemrel kratce po svych 78. narozeninach. Dvakrate byl mistrem sveta jako spolujezdec, poprve s Hemutem Fathem (1968), podruhe s Klausem Endersem (1979). Radu let potom patril se Siegfriedem Schauzem ke svetove tride, bohuzel dalsi titul uz neziskal. Legendarni jsou jeho uspechy na Tourist Trophy. Jeste jako 48-lety vyhral v Brne 1977 spolecne s Rolfem Steinhausenem. "Byl to vzor motocykloveho zavodnika, ktery zil jen pro motocyklovy sport", slozil teto legende sidecaru hold sedminasobny mistr sveta Rolf Biland ze Svycarska.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist