250 ccm: Star TT s wild card na Grand Prix

Irský jezdec William Dunlop obdržel na Grand Prix Valencie divokou kartu pro závod 250 ccm a ačkoliv se hrozně těší, tak má také trochu strach.

"Je to pro mě jako sen, který se vyplnil", říká William Dunlop, hvězda ostrovních závodů jako jsou Tourist Trophy na ostrově Isle of Man či NorthWest 200 a příšlušník motocyklové rodiny Dunlopů.. Tento specialista "malých" dvoutaktů tak bude slavit svůj debut v závodech Grand Prix přesně v historicky posledním závodě této kubatury na světové úrovni vůbec. "Závodit na čtvrtlitrových motocyklech je sice hodně náročné, ale přesto velmi zajímavé". 


"Když jsem se dozvěděl během závodů v Sunfloweru, že moje přihláška na divokou kartu byla akceptována, tak se mi hned podlomily kolena. A už jsem se nemohl na závody ani soustředit. A také jsem nejel úplně naplno, neboť jsem nechtěl spadnout a svou účast v závodech Grand Prix nějak ohrozit", popisuje své pocity William Dunlop, který mimochodem na už jmenovaném závodě v Sunfloweru skončil dvakrát šestý ve třídě do 125 ccm a ve 250-kách byl sedmý. 

24-letý Dunlop pojede na motocyklu Honda RS v týmu PJ Flynn. A ve Španělsku tento severní Ir ještě zůstane, neboť se zúčastní týden poté i závodu supersportů v rámci CEVu v Jerezu na Hondě CBR 600RR za tým Veidec Racing,

"Budu asi tři týdny na cestě. Pojedu lodí do Francie a potom kamionem dlouhou cestu do Valencie. Jsem rád, že mně Brian McCormick zapůjčil na tuto cestu svůj kamion a dovolil mně tak uskutečnit tento sen. Takovou šanci nedostaneš mnohokrát, pokud budu upřímný, tak se už asi nevrátí, takže toho musím využít", říkal hodně přesvědčivě, ale i dojatě William Dunlop. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist