2013: Využije Pedrosa svou šanci?

Pilot Repsol-Hondy Dani Pedrosa je trojnásobným mistrem světa. Ovšem mistrovský titul v královské kubatuře doposud 27-letý Španěl nezískal. Podaří se mu to v sezoně 2013?

Potom, co Dani Pedrosa vyhrál tři tituly mistra světa - jeden v kubatuře do 125-ccm, další dva ve 250-kách, tak se už před jeho vstupem do královské kubatury hovořilo o tom, že to je potencionální nástupce Valentina Rossiho. Ale sedm let uplynulo a titul Pedrosa ještě stále nezískal. Malý Španěl stál ve stínu buď Valentina Rossiho, nebo Caseyho Stonera či Jorge Lorenza. V poslední třetině uplynulé sezony ale tovární pilot Hondy potvrdil, že je vítězným jezdcem s ambicemi na titul mistra světa. Vyhrál čtyři poslední závody z pěti, ovšem královská koruna královské kubatury putovala, stejně jako v roce 2010, na hlavu jiného Španěla: Jorge Lorenza.
2006 ukončil Pedrosa svou první sezonu v MotoGP jako pátý a získal tak titul «Rookie of the Year». V následujícím roce 2007 se mu podařilo za Caseym Stonerem vyjet titul vicemistra světa.

O rok později poznal - dnes 27-letý jezdec - motocyklové závodění i z té stinné stránky: V první polovině sezony bojoval tento Španěl v absolutní špici kubatury MotoGP, ovšem od Grand Prix v Assenu pronásledovaly Daniho zranění a výpadky. Rok na to byl Pedrosa mnohokrát po pádech zraněn a teprve na konci sezony dokázal závodit s absolutní světovou špičkou.
2010 se stal Pedrosa opět vicemistrem světa, stejně jako 2007, ovšem porazila ho nová vycházející hvězda, která se jmenovala Jorge Lorenzo. V dalším roce se musel Dani Pedrosa sklonit nejen před svým novým týmovým kolegou Caseym Stonerem, který získal titul mistra světa, ale musel se sklonit i před Jorge Lorenzem a Andreou Doviziosem, když skončil celkově až čtvrtý.
2012 se musel Pedrosa znovu sklonit před svým krajanem Jorgem Lorenzem, ovšem díky sedmi vítězstvím absolvoval doposud svou nejlepší sezonu v královské kubatuře. Využije Pedrosa 2013 možná svou poslední šanci na zisk titulu? Ovšem soupeře bude mít opravdu skvělé: mistr světa  Jorge Lorenzo, navrátilec k Yamaze Valentino Rossi a Rookie Marc Márquez jsou ti nejvážnější.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist