125 ccm: Surla Fagerhaug míří do MS

Norský jezdec Surla Fagerhaug, druhý v Red Bull Rookies Cupu 2009, a velký soupeř našeho Jakuba Kornfeila, pojede v roce 2010 MS třídy stopětadvacítek.

18-ti letý norský jezdec Sturla Fagerhaug, pojede v roce 2010 mistrovství světa stopětadvacítek v týmu l’Ongetta Team I.S.P.A Fiorenza Caponery. V tomto týmu mu budou jeho spolujezdci německý pilot Jonas Folger a italský mladík Lorenzo Savadori.


 Milovník zimních sportů, Sturla Fagerhaug, vyhrál v minulé sezóně tři závody Red Bull Cupu a získal celkem 5 podiových umístění. 

"Jsem hrozně rád, že jsem podepsal smlouvu právě s tímto týmem, kde své týmové kolegy už znám. Nevím ještě, kdy se zúčastním poprvé testování, ale už se toho nemohu dočkat" řekl mladík bydlící nedaleko od Osla a který má hrozně snowboard a bruslení. 

“Angažováním Sturly jen pokračujeme v našem projektu Worldwide zaměřeném především na to, aby v našem týmu dostali šanci mladí jezdci, kteří budou absolvovat také tréninkový a vyučovací program "empowerment", řekl mimo jiné majitel týmu Fiorenzo Caponera.


Do MS 2010 míří pochopitelně i Fagerhaugův přemožitel, český jezdec Jakub Kornfeil. Jeho smlouva s jeho budoucím týmem "Racing Germany" však ještě není definitivně podepsána. A velmi dobré vyhlídky na startovní místo v mistrovství světa třídy stopětadvacítek má ovšem i Karel Pešek jr., vše je ale doposud v jednání.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist