Zlepšení týmu Hayate

Testy v Jerezu přinesly pro Marca Melandriho a tým Hayate Racing pozitivní výsledky.


Narychlo poskládaná náhrada za tovární tým Kawasaki, tedy Hayate Racing Team, svými výkony při testech v Jerezu naznačil, že by nemusel být v této sezóně MotoGP jen tak do počtu. Nejlepší čas Marca Melandriho měl hodnotu 1:40,405 sekundy a “Ježek” tak překonal o 1,5 sekundy svůj nejlepší čas z loňského loňského roku, kdy závodil v továrním týmu Ducati.


“Byl to pro mě velmi dobrý test, hlavně ve srovnání s testy v Kataru, kde jsme se dost trápili,” uvedl Ital. “Po těch testech jsme pracovali hodně tvrdě a teď jsme se zaměřili na zlepšení základního nastavení. Nejsme daleko od středu pole a to je docela dobré.” Marco Melandri si také během uplynulého víkendu vyzkoušel jízdu s Kawasaki ZX-RR na mokré trati. “V předsezónních testech jsem ztratil hodně času a tahle mašina je pro mě úplně nová. Bylo pro mě důležité si ji vyzkoušet i na mokru.”












Určitě pomohly i nové díly, které továrna zaslala, i když bylo rozhodnuto o ukončení dalšího vývoje. Melandriho týmový šéf Andrea Dosoli k tomu uvedl: “Přijeli jsme sem s některými novými díly a ukázalo se, že to byl přínos. Povedlo se nám upravit některé problémy, které jsme měli se zadní částí motorky. Od teď bude továrna dodávat díly k údržbě motoru pro celou sezónu. Pokud nastanou nějaké problémy, věřím, že nás budou podporovat.”

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist