„Musím jet sám za sebe, oprostit se od Marca,“ okomentoval svůj přestup k týmu Gresini Alex Márquez

Alex Márquez oznámil během nizozemské Grand Prix přestup k týmu Gresini Ducati, s nímž bude jezdit v sezóně 2023. Chce se tak oprostit od spojování se svým bratrem Marcem. Hondu opouští po třech letech.

Alex Márquez už nebude oblékat barvy LCR Hondy. Naopak se upsal týmu Gresini a věří, že konečně bude moci jezdit „sám za sebe“. Jak uvedl pro sever The Race, jde o důležitý krok v jeho sportovní kariéře. „Jezdil jsem na Hondě a vlastně jsem tam byl sám za sebe, lidé si mě ale stále spojovali s mým bratrem. Pořád jsem kolem sebe slyšel, že oba Márquezovi bratři jezdí na Hondě,“ nechal se slyšet.

Přestup k týmu Gresini bere jako výzvu. „Jsem šťastný. Jsem vděčný za tuhle příležitost a těším se na start nové sezóny s dobrou motorkou i týmem. Uvidíme, co nám budoucnost přinese,“ okomentoval Alex Márquez. Zároveň ale dodal, že nehodlá polevit ani v aktuální sezóně a pojede i nadále na sto procent.

Aktuálně si jezdec LCR Hondy užívá letní přestávku. „První polovina sezóny nebyla vůbec jednoduchá, psychicky se cítím trochu zablokovaný. Potřebuju začít znovu, změnit nastavení v mé hlavě. Pak uvidíme, jak nám to půjde v druhé polovině sezóny. Ale jo, potřebuju teď na dva týdny vypnout, a pak začnu makat, abych byl v Silverstone připravený.“

V týmu Gresini bude Márquez týmovým kolegou Fabia Di Giannantonia, Enea Bastianini by se měl přesunout buď do továrního týmu Ducati nebo k Pramac Racing.

Informace o redaktorovi

Andrea Štipčáková - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist