Letem světem velkých cen

1) Kauza Kawasaki pokračuje 2) Kallio skládal “zápisné” 3) Džípíčkáři úspěšnější efjedničkářů 4) Pasini letos pojede u Totha


Jak se zdá, u Kawasaki nechtějí svoji budoucnost ve světě MotoGP úplně hodit za hlavu a Ninju ZX-RR stále vyvíjí. Na australském okruhu Eastern Creek testovací jezdci Olivier Jacque a Tamaki Serizawa tenhle týden proháněli mašiny jak loňské, tak letošní, aby zjistili, jaký pokrok technici udělali na motorce určené pro letošní sezónu.“Po prvním svezení mám velmi dobrý pocit. Celkově se motocykl zdá lehčí a agilnější, takže práce, která byla provedena v zimě, je určitě pozitivní. Nyní musíme odjezdit ještě pár mil, aby jsme zjistili, jaký potenciál motocykl má,” uvedl Jacque. Nová Ninja má oproti staršímu modelu užší design, upravený podvozek a nový motor. Tak uvidíme, jak to nakonec se zelenými motocykly dopadne, tovární tým nepřipadá v úvahu, pojedou u Martineze, Bartholemyho, nebo skončí v muzeu?


Mika Kallio, nový jezdec týmu Pramac Racing, zařídil pro členy svého týmu nevšední zážitek. Členy týmu čelalo svezení na sněžných skútrech, projeli se s rallyovým jezdcem Harrim Rovanperou, ale také si vyzkoušeli pravou finskou saunu, po které “klepali kosu” v jezeře při šestatřiceti stupních mrazu. “Byl jsem překvapen, že všichni kluci šli do veškerých aktivit, hlavně do potápění ve zmrzlém jezeře. Nikdy bych to do nich neřekl. Ale takový týmový duch se mi fakt líbí!” chválil členy svého týmu Kallio. “Když jsme dostali pozvání od Miky, byl jsem hodně překvapen. Už se v téhle branži pohybuju mnoho let, ale nikdy jsem neslyšel o jezdci, který by před sezónou pozval svůj tým k sobě domů. Bylo to velmi milé a samozřejmě jsme s radostí pozvání přijali, byla to skvělá zkušenost,” pochválil celou akci šéf týmu Pramac.


Během akce Wrooom Ducati se uskutečnil závod mezi piloty červených dukatek a stejně barevných vozů Ferrari. Na ledové dráze se ve speciálních motokárách utkali džípíčkáři Casey Stoner, Nicky Hayden a Vitto Guareschi proti efjedničkářům Felipe Massovi a Lucu Badoerovi. Kimmi Raikkonen se kvůli zdravotním potížím této akce neúčastnil a Marc Gené odjel na soukromé testování. Kdo by čekal, že formuloví pilotí motorkářům natrhnou kombinézu, ten se spletl. O první místo se celý závod tahali Casey Stoner s Felipe Massou, aby si vítězství v předposledním kole zajistil exmistr světa MotoGP. Třetí skončil Luca Badoer, který za sebou nechal Nickyho Haydena, Vitta Guareschiho a Eduarda Massu.


Poté, co svoje aktivity ukončil tým Polaris World, strávil Mattia Pasini pár měsíců v nejistotě, za jakou stáj bude v letošní sezóně jezdit. Došlo k paradoxní situaci, kdy měl sice od Aprilie slíbenou tovární mašinu, ale nebylo jisté, jestli se vůbec najde tým, který Itala angažuje. Protože Team Toth koncem loňské sezóny opustil Héctor Barbera, zbývala v podstatě jediná možnost, že Mattia skončí právě tady. Tento týden došlo k podpisu smlouvy a šéf týmu Imre Toth očekává, že Pasini bude v příštím roce jedním z kandidátů na dvěstěpadesátkový titul. Druhým jezdcem bude samozřejmě Imre Toth mladší.

Informace o redaktorovi

Martin Hakl - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist