Testování na premiérovou sezonu zahájí týmy MotoE v červnu

Valencie bude místem třídenního testu týmů nové motocyklové série FIM Enel MotoE World Cup. Sezona měla odstartovat už začátkem května v rámci víkendu Velké ceny Španělska v Jerezu, ale přesně tam jim letos na jaře shořelo komplet vybavení, které se nyní nově staví od základu. Změny v kalendáři závodů elektromotorek avizují první klání na červencový termín Grand Prix Německa.

V polovině března měly týmy FIM Enel MotoE World Cup třídenní testování v Jerezu, jenže po prvním dnu jim přes noc shořelo veškeré vybavení, na které si teď musí počkat, jelikož se vše vyrábí a staví znovu od začátku. Ve hře byl možný přesun šampionátu na další sezonu, ale nakonec, jen díky vysokému nasazení všech zúčastněných, došlo pouze na změny v kalendáři pro rok 2019.

Premiéru, k lítosti všech z Jerezu, nebude mít šampionát MotoE na jihu Španělska, ale až v červenci na německém Sachsenringu. Aby bylo možné vyzkoušet vše potřebné, od práce s nastavením až po cvičné starty nebo kvalifikační rychlé kolo, musí týmy intenzivně testovat. Termín testů byl stanoven na 17. až 19.června a tyto zkoušky přivítá Valencie, kde také v listopadu skončí dvěma závody první sezona MotoE.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 1 Kč od 2 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
griso21 přispěl -1 Kč
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist