Pro Toma deváté místo v Mostě

Tomáš Holubec absolvoval první ze tří těžkých závodů, které proběhnou během deseti dnů, v Mostě získal deváté místo v UEM Cupu Superstock 600.

Motocyklový závodník Tomáš Holubec se po roce opět představil v evropském poháru Superstock 600, který se podruhé konal na severočeském okruhu v Mostě. Tom do závodu vstupoval s cílem především absolvovat všech 21 kol, přičemž umístění v elitní desítce bylo spíše jen snem. Konečné deváté místo proto lze hodnotil jako velmi úspěšně zakončený víkend, během kterého Tom opět posunul svůj jezdecký vývoj o hodně kupředu.
Nyní čekají na Tomáše Holubce další dva závody v rychlém sledu, nejprve to bude již tento víkend Alpe Adria Cup v Brně, kde se o tři dny později Tomáš představí i ve druhém závodě Czech Endurance Cupu.
Tomáš Holubec
"Vrátil jsem se z velmi náročného závodního víkendu. Vše začalo ve čtvrtek volnými tréninky. Do těchto tréninků jsem vyrazil na nové R6, ale na motorce nebyl tlumič řízení a ani pancéřové hadičky. Proto jsme do další jízdy namontovali alespoň tlumič z moji motorky. Motocykl nebyl ještě pořádně doladěn, takže se začal sbírat až na 14-ti tisících otáčkách. Tak jsem se rozhodl, že pojedu na své motorce. Ale i přesto děkuji panu Vlčkovi, že jsem si mohl vyzkoušet novou R6. V pátek byl ještě volný trénink, ale v sobotu byly už na řadě měřáky, kde jsem si vyjel 11. místo na startu. Vpředu pole byli opravdu rychlí jezdci. Start se mi povedl dobře a posunul jsem se trochu dopředu. Snažil jsem se udržet těch rychlejších, ale po chvilce jsem začal ztrácet. Bylo veliké teplo, motorka tolik netáhla jako těm předním jezdcům a únava byla také znát. Jelo se celkem na 21 kol. Závod jsem dokončil na 9. místě. S tímto výsledkem jsem spokojený, protože do závodu jsem nastupoval s tím, že chci hlavně dojet a také se umístit v první desítce.
Nyní budu tři dny doma, no spíš chodit do práce, a pak se přesunu do Brna na České mistrovství, které se jede 14.-16.7. V tomto závodě bych chtěl už konečně dojet a odvézt si co nejvíce bodů. Potom zůstávám ještě v Brně a zúčastním se Czech Endurance Cupu. Jedná se o čtyřhodinový závod, kde pojedu s Michalem Dokoupilem.
Zvu vás všechny na závody do Brna!"

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist