Lukáš Šembera ve Švédsku devátý

Lukáš Šembera postoupil na osmé místo Mistrovství Evropy třídy 125 GP.

27.-29.7. se jel další závod Mistrovství Evropy na Švédském okruhu Karlskoga , kterého se zúčastnil i Lukáš Šembera. Na tomto dosti rozporuplném okruhu měřícím 2400m se mu moc nedařilo a obsadil deváté místo.
V sobotních kvalifikacích se umístil na osmém místě, startoval tak z druhé řady.
Po zdařilém startu se během prvního kola držel vedoucí skupinky , ale ta mu pak začala ujíždět. Dojeli ho dva jezdci jedoucí na osmém a devátém místě. Vytvořila se tak skupinka Lukáš, Kuparinen (Finsko) a Freymond (CH) bojující o sedmé až deváté místo. Většinu soubojů předváděl Lukáš a Švýcar , Fin pouze kontroloval a vyčkával. To se mu vyplatilo, v posledním kole zaútočil, oba předjel a dojel na sedmém místě. Lukáš při předjíždění jezdce o kolo najel na stranu, na kterou zrovna tento jezdec uhýbal, toho využil Freymond a cílem projel před Lukášem.
Lukáš Šembera: Tato úzká a krátká trať mě překvapila svou náročností a během víkendu jsem nenašel optimální stopu v několikrát lomených zatáčkách. Svou převahu zde ukázali domácí jezdci ze Skandinávie navyklí na tento druh tratí. Jsem nespokojen s umístěním, ale souboje s Freymondem se mě líbili a je to pro mě dobrá zkušenost. Už se moc těším na Brněnský závod Red Bull Rookies Cupu a chci všechny mé příznivce pozvat na tento sobotní závod.
125 GP – Karskoga
1.- Alen Györfi (HUN-Aprilia)
2.- Michele Conti (ITA-Honda)
3.- Nico Vivarelli (ITA-Honda)
4.- Fredrik Karlsen (NOR-Honda)
5.- Robert Gull (SWE-Honda)
--------------------------
9.- Lukáš Šembera (CZE-Honda)

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist