Lukáš Šembera bral v Mostě bronz

Lukáš Šembera získal pro české barvy pódiové úmístění v závodě Mistrovství Evropy 125 ccm.

Lukáš Šembera se o víkendu zúčastnil závodu Mistrovství Evropy třídy 125 GP na mosteckém autodromu . Po pátečních trénincích a dolaďování zapůjčené Hondy vyjel do sobotního prvního měřeného tréninku. Bohužel ale v třetím kole se nám zadřel píst v nájezdu do čtvrté pravotočivé zatáčky a Lukáš havaroval. Po kontrolním RTG kdy se naštěstí neprokázala žádná zlomenina na levém zápěstí Lukáš nastoupil do odpoledního druhého měřeného tréninku a tam i přes velké bolesti naraženého levého zápěstí dokázal zajet pátý nejrychlejší čas.
V nedělním závodě Lukáš tedy startoval z druhé řady. Start se mu celkem vydařil ale musel přitom uhnout před ním stojícímu Contimu kterému se start vůbec nepovedl a odstartoval mezi posledními. Po průjezdu do druhého kola byl Lukáš na čtvrtém místě za vedoucí trojicí Gnani , Gyorfi a Vivaelli s minimálním odstupem. Bohužel ve třetím kole ve snaze dojet prví trojici přebrzdil nájezd do retardéru a ten musel projet rovně čímž ztratil tři vteřiny a jedno místo. Lukin se ale vůbec nevzdal a okamžitě stáhl náskok před ním jedoucího předloňského mistra Evropy a loňského pravidelného účastníka Mistrovství Světa třídy 125 Itala Michele Contiho. S tímto pak sváděl urputné souboje až do konce závodu a cílem projel před tímto Italem s náskokem 0,1vteřiny.
Pořadí na konci závodu tedy bylo Gnani , Gyorfi , Vivarelli , Lukáš Šembera a Conti.
Po následné kontrole strojů ale Gyorfiho stroj nesplňoval podmínky technických komisařů a byl následně diskvalifikován. Tímto se Lukáš poposunul na třetí místo.
Jiří Šembera ( otec manager)
Pro mě není ani tak podstatné jestli Lukáš nakonec skončil třetí nebo čtvrtý ale jeho výkon závodě nás všechny v teamu nadchl. Kdyby ve třetím kole neprojel retardér rovně a neztratil kontakt s první trojicí tak mohl ještě bojovat o lepší umístění. Souboj s Contim byl strhující a Lukáš v něm ukázal srdce závodníka. Doufám že tato zkušenost se přenese i do Red Bull Rokies Cupu kde zatím jezdí se zbytečným respektem.
Lukáš Šembera
Ač přes bolest levého zápěstí na které jsem během závodu úplně zapomněl se mi tento závod hodně líbil a souboje s Contim mě dali hodně sebedůvěry. Mrzí mě probrždění do retardéru protože jsem mohl ve vedoucí trojici bojovat o první místo. Doufám že se my takto bude dařit i tento víkend na Sachsenringu v Rookies Cupu.

Informace o redaktorovi

Motorkáři.cz - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist