Evropské body pro Tomáše Holubce

Tomáš Holubec nastoupil na mosteckém Autodromu ke třetímu závodu UEM Cupu Superstock 600, v jehož cíli se mohl radovat ze zisku evropských bodů!

Se svojí starší Yamahou YZF R6 se postavil motocyklový závodník Tomáš Holubec vstříc bojům o body do poháru EUM třídy Superstock 600. V jedné z nejpočetněji zastoupené kubatury starého kontinentu se krkonošský jezdec postupně v každém z tréninků zlepšoval, až přišel samotný závod, ve kterém Tom vybojoval pět bodů udělovaných za 11. místo.
A jak celý víkend viděl samotný Tom?
Tomáš Holubec:
„Zdravím fanoušky po náročném víkendu. Vše začalo ve čtvrtek odpoledne, kdy jsem dorazil na mostecký autodrom. Hned ten den jsem jel na trať, ale motocykl moc nefungoval. Od předního kola šla vibrace při brzdění a přední tlumiče nefungovaly jak by měly. Další testování bylo až v pátek a využil jsem jen odpoledního tréninku. Znovu jsme nastavovali přední tlumiče, ale nebylo to ono, přesto mohu říci, že to po dotažení krku řízení bylo lepší a vibrace již tolik cítit nebyly. V sobotu přišly na řadu kvalifikační tréninky. Do prvního tréninku jsem vyrazil na jetých pneumatikách, zlepšil jsem páteční čas, ale pořád to nebylo podle mých představ. Do druhé kvalifikace jsem dal nové pneumatiky a opět jsem zlepšil svůj čas, ale bohužel to dalo jen na sedmnáctou pozici. Start do nedělního závodu se mi moc nepovedl. V první zatáčce byla velká tlačenice a já jsem uklapl asi víc, než bych měl. Než jsem se rozjel tak moji soupeři měli už velký náskok. Nevzdával jsem to a začal jsem je pomalu stahovat. Ještě jsem předjel dva jezdce a pak se soustředil na skupinku přede mnou. Dokázal jsem stáhnout náskok cílové rovinky, ale za tyto jezdce jsem se dostal až v posledním kole a už jsem na ně nemohl zaútočit. Cílem jsem projel jako jedenáctý s časem na kolo 1:44,2. S výsledkem jsem spokojený, jen škoda té první zatáčky a že to nebylo ještě o dvě kola delší!“
Výsledky závodu UEM Cup Superstock 600 – Most
  1.- Fabrizio Pellizzona (ITA-Triumph) 21 kol
  2.- Giuseppe Baroniho (ITA-Honda) +6,201
  3.- Patrik Vostárek (CZE-Honda) +11,710
  4.- Michele Casadei (RSM-Yamaha) +24,477
  5.- Helge Spjeldnes (NOR-Yamaha) +32,726
-----------------------
11.- Tomáš Holubec (CZE-Yamaha) +48,930

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist