MMČR Miniracing – Víc jak osmdesát jezdců předvedlo v Chebu parádní výkony

Mezinárodní mistrovství České republiky - Miniracing pokračovalo minulou sobotu závody v Chebu, který se po letech vrátil do kalendáře toho šampionátu. Do Chebu se navíc sjely závodníci všech tříd, kteří vytvořili skvělou závodní atmosféru.

Třetí závodní podnik letošní sezóny Mezinárodního mistrovství České republiky - Miniracing se konal minulou sobotu 18. května 2019 na okruhu v Chebu. Západočeský okruh se do kalendáře vrátil po pěti letech a co víc, rovnou se sem sjeli závodníci všech tříd letos vypsaných v tomto šampionátu. Pořadatelé připravili skvělé podmínky a více než 80 jezdců zvedalo diváky ze židlí při napínavých závodech.

Ve třídě Minimoto Junior A opět předvedl dominantní výkon Vít Bromovský, který letos zatím nebyl poražen. Spolu s ním obsadili stupně vítězů jezdci týmu Lukáše Peška Nikolas Zanin a Roman Durdis. Zatím se ukazuje, že právě tato trojice má navrch nad ostatními, takže zbytek startovního pole bude muset při příštích závodech zabrat, aby se k nim přiblížili.

Ve třídě Minimoto Junior B jde letos hlavně o souboj mezi Adamem Vyskočilem a Viktorem Čechem a v Chebu to tentokrát bylo v režii Adama. Tito jezdci závodí spolu se třídou Senior Open 50. I když by se mohlo zdát, že se mladí jezdci budou obávat dospělých, opak je pravdou. Kluci jim nedarují ani metr asfaltu a dochází ke krásný soubojům. Právě ve třídě Senior Open 50 ovládl oba závody Tomáš Zdařil, ale za ním to je vyrovnané mezi trojicí Dita Daňhelková, Petr Bican a Tomáš Cyrus. Pokud se Pavlovi Veselému podaří poladit techniku, bude se muset počítat i s ním.

Výborné obsazení závodu bylo ve třídě Mini GP Stock, když se do Chebu sjeli i jezdci z Brna a Německa. Na čele bojovali závodníci, jenž využili závodů v Chebu v pauze mezi závody v ADAC Cupu. Dechberoucí souboje nám předváděli Filip Novotný a Lukáš Pelikán, ze kterých vyšel vítězně Filip. Stupně vítězů s nimi doplnil německý závodník Mika Siedbrath. Třídu Mini GP Open zpestřil Jakub Gurecký, který závodí ve španělské motocyklové škole Cuna de Campeones. Získané zkušenosti i jezdecké kvality zúročil v celkové vítězství. Díky druhému místu si Michal Prokeš pojistil průběžné vedení ve třídě MMČR. Po minulých závodech jsou nově oceňovaní i jezdci na strojích Ohvale 160, kde zajel nejlépe Mario Zajac.

Posledními kategoriemi jsou třídy Jawa 50. Závod třídy RS vyhrál Míla Vlček, ale ukázalo se, že není neporazitelný, protože ho v první jízdě překonal Petr Zámostný. Vedoucí pětice je zatím velice vyrovnaná a v příštích závodech se můžeme těšit na další skvělé souboje. Ve třídě GP dominuje Lukáš Plíšek, který nejen, že nebyl poražen, ale navíc se mu soupeří dívají na záda z uctivé vzdálenosti.

Není zapnut JavaScript. Tento text má být nahrazen přehrávačem.

 

Ze závodů v Chebu připravila video společnost Make It Real, tak jako tomu bylo při závodech v Písku.

Aleš Eder (člen komise SZM AČR za Miniracing) - „Za to, že se závody Miniracing do Chebu vrátily, jsem byl velice rád. Okruh jsme znali z dřívějších tréninkových campů a závodů německého poháru, takže jsme věděli, že je tu vstřícný a profesionální personál. Během letošních závodů tu byla vysoká účast závodníků a ti nám předvedli pěkné a dramatické závody závody. Letos to bylo poprvé, co byl závodní podnik uspořádán pro všechny třídy, takže byl harmonogram velice nabitý. Chci poděkovat lidem z okruhu, konkrétně Tomášovi Podzimkovi, za podmínky, které nám připravili, protože zázemí bylo skvělé. Zároveň děkuji všem účastníkům za sportovní výkony a těšíme se na další závody do Třince."

Matěj Smrž (předseda komise SZM AČR) - „Návrat do Chebu se povedl na jedničku. Už v pátek bylo na dráze hodně jezdců a sobota byla jedním z nejlepších dnů malé silnice, co si v posledních letech pamatuji. V nejlépe obsazené třídě Mini GP Open jsme měli 19 jezdců na startu a celkem se přihlásilo přes 80 jezdců. Účast v ukázkových závodech akademií nám také neklesá a závodění pro nejmenší bez povinné licence si našlo svoje místo! Radost rodičů i samotných jezdců ze závodění v Chebu byla viditelná. Z toho mám velmi dobrý pocit a už se těším na další podnik.“

„Rád bych k nám dostal větší počet zahraničních jezdců, technická pravidla všech kubatur jsou pro letošní rok dobře připravena a nic tomu nebrání, musíme ale zapracovat na propagaci. Děkuji všem rodičům, jezdcům a v neposlední řadě pořadatelům a vedení Kartareny v Chebu, skutečně dobrá práce a potvrdilo se, že když paddock "táhne" za jeden provaz, závodům samotným to jenom prospěje."


Příští závody MMČR - Miniracing se pojedou 8. června 2019 v Třinci.

Průběžné hodnocení kategorie Minimoto Junior A:
1. Vít Bromovský - 100 bodů
2. Nicolas Zanin - 76 bodů
3. Viktor Čech - 60 bodů

Průběžné hodnocení kategorie Minimoto Junior B:
1. Adam Vyskočil - 100 bodů
2. Tadeáš Benáček - 40 bodů
3. Viktor Čech - 40 bodů

Průběžné hodnocení kategorie Senior Open 50:
1. Tomáš Zdařil - 100 bodů
2. Petr Bicen - 70 bodů
3. Tomáš Cyrus - 61 bodů

Průběžné hodnocení kategorie Mini GP Stock:
1. Matyáš Eliáš - 60 bodů
2. Daniel Tureček - 58 bodů
3. Petr Jovanovič - 55 bodů

Průběžné hodnocení kategorie Mini GP Open:
1. Michal Prokeš - 95 bodů
2. Matěj Kohout - 66 bodů
3. Marek Kindermann - 64 bodů

Průběžné hodnocení kategorie Mini GP O:
1. Lukáš Kubík - 100 bodů
2. Dita Štipčáková - 56 bodů
3. Filip Jupánek - 40 bodů

Průběžné hodnocení kategorie Minimotard
1. Matěj Kohout - 58 bodů
2. Jindřich Škopek - 64 bodů
3. Martin Vincze - 50 bodů

Průběžné hodnocení kategorie Jawa 50 RS:
1. Miloslav Vlček - 95 bodů
2. Radek Krpec - 76 bodů
3. Petr Zámostný - 57 bodů

Průběžné hodnocení kategorie Jawa 50 GP:
1. Lukáš Plíšek - 100 bodů
2. Aleš Opatrný - 76 bodů
3. Petr Plíšek - 68 bodů

Průběžné hodnocení Akademií:
1. Pavel Smitka - 95 bodů
2. Stanislav Kohout - 73 bodů
3. Václav Michal - 57 bodů

Průběžné hodnocení Ohvale 160
1. Mário Zajac - 38 bodů
2. Jiří Suchánek - 24 bodů
3. Jan Burič - 23 bodů

Kompletní výsledky.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 6 Kč od 3 uživatelů.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Paulo přispěl 2 Kč
kybi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist