MMČR Miniracing – Sezona pokračuje závody ve Vysokém Mýtě

Letošní závodní sezóna 2019 mezinárodního mistrovství České republiky - Miniracing se přehoupla do své druhé poloviny a o nadcházejícím víkendu pokračuje osmými závody. Ty se odjedou ve Vysokém Mýtě pro třídy Mini GP, Minimotard a Jawa. Závody se konají pod záštitou starosty města Vysokého Mýta Ing. Františka Jiraského.

Mezinárodní mistrovství České republiky - Miniracing v sobotu 24. srpna 2019 pokračuje dalším závodním podnikem letošní sezóny. Celkem jde již o osmé závody roku, se kterými jezdci zavítají na okruh ve Vysokém Mýtě. Závodní trať je dlouhá 1 142 m, široká 8 až 12 metrů a má převýšení 11 metrů. Nejdelší rovinka měří 200 metrů a jezdí se po směru hodinových ručiček.

Oproti minulým závodům se nyní pojede jen v některých kategoriích, konkrétně mezinárodní mistrovství ČR ve třídách Mini GP Stock, Mini GP Open, Jawa 50 RS, Jawa 50 GP, Minimotard a mezinárodní přebor ČR ve třídě Mini GP O. Pro tyto třídy jde zároveň o předposlední závody tohoto roku. Závody budou uspořádány na 12 minut + dvě kola.

Mini GP Stock + Mini GP O
Ve třídě Mini GP Stock se můžeme opět těšit na pěkné a vyrovnané závody, protože první tři jezdce v průběžném hodnocení od sebe dělí jen pár bodů. Souboj o titul mistra tak bude napínavý až do konce a budou rozhodovat detaily. V současné chvíli je ve vedení Daniel Tureček, který vyhrál první závod při posledním klání v Mostě. Daniel má 166 bodů. Jen o čtyři body za ním je Jan Gurecký, který si v Mostě připsal dvě umístění na stupních vítězů. O další ch šest bodů dál je Matyáš Eliáš, takže hlavně mezi touto trojicí se bude rozhodovat.

Ve třídě Mini GP O letos jen v Písku Lukáš Kubík nevyhrál, jinak ovládl všechny ostatní závody a díky tomu už má 190 bodů. S náskokem 70 bodů je vítězem v této třídě. Za ním se udržuje na druhé pozici Dita Štipčáková, která pravidelně sbírá body a bude to pravděpodobně jediná slečna, která si na konci sezóny odnese pohár za celkové umístění.

Mini GP Open
Podobně jako v Mini GP Stock je to na čele vyrovnané i v Mini GP Open. V průběžném vedení této kategorie je Michal Prokeš, který nasbíral 179 bodů a jen o devět bodů za ním je Jakub Gurecký. Jen dalších deset bodů ztrácí Marek Kindermann, takže i zde bude rozhodovat každý bod.
Jawa 50 RS, GP

Třída Jawa 50 RS má letos jediného vítěze, kterým je Lukáš Plíšek. Pro ostatní jezdce tak zbyl boj o titul vicemistra, ale ten bude ještě zajímavý hlavně mezi Alešem Opatrným a Petrem Plíškem. Do jejich souboje může zasáhnout i Josef Macháček.

Ve třídě Jawa 50 GP to naopak není tak jednoznačné. Prvenství si bude chtít udržet Miloslav Vlček, ale Radek Krpec nebo Petr Zámostný mu v tom mohou zabránit.

Minimotard
Poslední třídou, která se ve Vysokém Mýtě představí, je kategorie Minimotard. Jde o novou kategorii, takže tu není zatím velký počet jezdců, ale i tak zatím není o titulu rozhodnuto. V průběžném vedení je Matěj Kohout se 135 body a druhý je se 109 body Jindřich Škopek.

 

ČASOVÝ HARMONOGRAM

 

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist