MMČR Miniracing 2020 – Sezonu odstartují závody ve Vysokém Mýtě

Start letošní motocyklové sezóny musel být neplánovaně odložen, nicméně vzhledem k rozvolňujícím se opatřením je možné uspořádat první závody mezinárodního mistrovství České republiky - Miniracing. Závody se pojedou ve Vysokém Mýtě v původním termínu.

Poslední víkend v květnu, konkrétně v sobotu 30. 5. 2020, se rozjede letošní sezóna mezinárodního mistrovství České republiky - Miniracing. Kvůli vládním opatřením vhledem k pandemii koronaviru musely být všechny závody začátku sezóny zrušeny nebo odloženy. Opatření se postupně rozvolňují, proto je možné začít pořádat také motocyklové závody.

První závody sezóny 2020 se odjedou ve Vysokém Mýtě, kde se v tento termín mělo jet, i když se mělo jednat již o třetí závodní podnik sezóny. Závodní trať je zde dlouhá 1 142 m, široká 8 až 12 metrů a má převýšení 11 metrů. Nejdelší rovinka měří 200 metrů a jezdí se po směru hodinových ručiček.

Pro letošní sezónu MMČR - Miniracing byl vypracován nový koncept a nově se spolupracuje se slovenskou federací. Bohužel prvního závodu se slovenští závodníci zúčastnit nemůžou, ale snad jim budou závody u nás umožněny co nejdříve. I přes to se očekává velká účast, protože již z registrací závodních čísel by mělo letos závodit více než sto jezdců. Nově jsou do šampionátu pro tuto sezónu zařazeny kategorie Ohvale. Konkrétně se mistrovství pojede ve třídách Mini GP Stock, Mini GP Open, PW 50, Ohvale 110, Ohvale 160, Jawa 50 RS, Jawa 50 GP, Minimoto Junior A, Minimoto Junior B, Senior a Open 50. Tím, že jde o letošní první závody, předpokládá se také účast závodníků z Northern Talent Cupu a z mistrovství světa kategorie Supersport 300, kteří mohou využít závody hlavně k tréninku na sezónu.

Soutěžící, jezdci, jejich doprovod, činovníci, pořadatelé a ostatní personál jsou povinni dodržovat soubor hygienických opatření podle aktuálních předpisů Ministerstva zdravotnictví. Tato opatření budou vydána v prováděcím ustanovení.

Covid opatření

Organizátoři apelují na prostudování dokumentu "Covid opatření" zveřejněných na internetových stránkách šampionátu.

Dodržování všech těchto opatření bude kontrolovat městská i státní policie. Porušování opatření bude mít vliv nejen na samotné závody ve Vysokém Mýtě, ale i na zbylé závody sezóny 2020, proto je nutné být maximálně ukáznění. Všichni jezdci a týmy by se měli zúčastnit jen s nutným počtem lidí, ideální je závodník a mechanik. Každý účastník dostane pásku a pokud bude dosaženo počtu 300 ks, další lidé nebudou do areálu vpuštěni. Počítat se musí s přibližně 50 lidmi na obsluhu areálu a závodů. Přednostně budou do areálu vpuštěni všichni jezdci přihlášeni elektronicky do uzávěrky a jejich nutný doprovod.

Přihlášky do závodu

Přihlášky do závodu budou akceptovány pouze elektroniky. Přihlášku vyvoláte z kalendáře na domovské stránce webu motojunior.cz nebo tlačítkem v pravém horním rohu (https://motojunior.cz/racerapplication/42/). Přihlášku vyplňte a odeslána bude automaticky po kliknutí na „Odeslat přihlášku“. Přihlášky prosím zašlete nejpozději do středeční půlnoci před závodem (uzávěrka přihlášek: 27. 5. 2020). Přihlášení po uzávěrce a o závodním víkendu znamená navýšení startovného dle zvláštních ustanovení.

Zvláštní ustanovení

Zvláštní ustanovení pro závody ve Vysokém Mýtě - ZDE

Kompletní informace k závodnímu víkendu

Veškeré informace k závodům naleznete na internetových stránkách - ZDE

Pro připomenutí atmosféry video z loňského závodního víkendu.

Předběžný časový harmonogram víkendu:

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 2 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
DutchTT přispěl 2 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist