MMČR Miniracing 2020 – Sezona pokračuje závody v Písku

Letošní závodní sezona mezinárodního mistrovství České republiky - Miniracing se rozjela na konci května ve Vysokém Mýtě. O nadcházejícím víkendu je na programu druhý závodní podnik, který se odjede v Písku.

Mezinárodní mistrovství České republiky - Miniracing jako první rozjelo letošní závodní sezonu po pandemii koronaviru. První závody se odjely na konci května ve Vysokém Mýtě a sezóna 2020 bude pokračovat tuto sobotu 20. června 2020. Závodníky čeká druhý podnik, který se odjede na opraveném závodním okruhu Písek - Hradiště.

Nový koncept pro tuto sezónu MMČR - Miniracing je doposud přijímán pozitivně. Letos se navíc navázala spolupráce se slovenskou federací. Prvních závodů se jezdci ze Slovenska nemohli zúčastnit, ale v tuto chvíli už jim nic nebrání, proto se předpokládá ještě větší účast. Závodit se bude ve třídách Mini GP Stock, Mini GP Open, Yamaha PW 50, Ohvale 110, Ohvale 160, Jawa 50 RS, Jawa 50 GP, Minimoto Junior A, Minimoto Junior B a Senior Open 50. Součástí programu jsou také jízdy akademií, které jsou určeny pro děti do šesti let, které ještě nemohou mít závodní licenci.

Závodní trať okruhu Písek - Hradiště, je dlouhá 1250 m, široká 7 - 12 m a je tu převýšení 4 m. Rovný úsek měří 150 m a jezdí se proti směru hodinových ručiček. Závodníky budou čekat dva volné tréninky, kvalifikace a dva závody.

Covid opatření

Soutěžící, jezdci, jejich doprovod, činovníci, pořadatelé a ostatní personál jsou povinni dodržovat soubor hygienických opatření podle aktuálních předpisů Ministerstva zdravotnictví. Tato opatření budou vydána v prováděcím ustanovení a informacích – ZDE
Organizátoři dále apelují na prostudování a dodržování dokumentu "Covid opatření," zveřejněných na internetových stránkách šampionátu – ZDE

Přihlášky do závodu

Přihlášky do závodu musí být provedeny elektronicky přes oficiální formulář zveřejněný na webu https://motojunior.cz/raceapplication/ nejpozději do středeční půlnoci před závodem. Pokud se jezdec přihlásí po uzávěrce, může se závodů zúčastnit, ale se zvýšeným startovným.

Zvláštní ustanovení

Zvláštní ustanovení – ZDE

Předběžný časový harmonogram víkendu

* Na okruhu je možné trénovat již v pátek 19. 6. 2020 od 9:00 za poplatek 900 Kč/den. Parkoviště bude otevřeno ve čtvrtek 18. 6. 2020 od 18:00.

Kompletní informace k závodnímu víkendu

Veškeré informace k závodům naleznete na internetových stránkách šampionátu – ZDE + ZDE

Výsledky můžete sledovat online – ZDE

Matěj Smrž (předseda komise SZM) - „Těším se na slušnou účast! Už první závod ve Vysokém Mýtě ukázal zvýšený zájem o šampionát Miniracing a vzhledem k tomu, že k nám poprvé bez omezení můžou závodníci se Slovenska, máme se rozhodně na co těšit. Pořadateli i všem soutěžícím přeji ať vydrží počasí a brzy na viděnou v Hradišti.“

Video z prvních závodů ve Vysokém Mýtě

Pro připomenutí atmosféry přikládáme video z prvních závodů sezóny 2020 ve Vysokém Mýtě.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist