Letošní TT bez Hutchinsona

Letošní ročník Tourist Trophy se bude muset obejít bez své největší Star, Iana Hutchinsona- Vloni psal tento bristký jezdec novou historii TT, když dokázal během jednoho závodního týdne na Isle of Man celkem 5x vyhrát.

31-letý Ian Hutchinson musel ze zdravotních důvodů stáhnout oficiálně svou přihlášku na letošní rok závodů Tourist Trophy. Loňský pětinásobný vítěz trpí i nadále na následky zranění po pádu při závodech supersportů na okruhu Silverstone v září 2010.
"Jsem totálně na dně, že nemohu jet letos závody TT", říká Hutchinson, který měl letos startovat na Yamaze týmu Shaun Muir Racing: "Dělal jsem vše proto, abych mohl letos startovat, ale čas bohužel hraje proti mně. Musím tedy poslechnout rady chirurga a myslet na mé dlouhodobé zdraví. Chci se pochopitelně vrátit do sedla závodní motorky, ale nyní to prostě není možné".

"Ian Hutchinson je neuvěřitelně cílevědomý mladý muž. Jeho bojovnost a cílevědomost vyhrát takový závod nasazuje laťku strategie ortopedické chirurgie opravdu vysoko. Je už hodně blízko tomu, že se ani ne rok po svém těžkém zranění, vrátí jistě do sedla závodní motorky a jsem si jistý, že v budoucnu vyhraje ještě hodně závodů",
říká jeho ošetřující lékař, chirurg Dr. Krkavic.
Úplně mimo letošního závodního dění na TT ovšem zas Hutchinson nezůstane. Zúčastní se gala-představení firmy Arai a společně s legendou MotoGP Mickem Doohanem, stejně jako s aktuálními hvězdami Grand Prix Nickym Haydenem a Calem Crutchlowem, pojede jedno kolo na "Ostrově": "Chtěl bych poděkovat Yamaze, že mně to umožní. A těším se na okamžik, až se zase vrátím nazpět do závodů", řekl na závěr Ian Hutchinson. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)
Press - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist