Guy Martin podepsal smlouvu svých snů

Vítěz jedné jízdy supersportů na Tourist Trophy 2009 Michael Dunlop zahodil obrovskou příležitost podepsat smlouvu s jedním s nejlepších britských týmů. Šéfové Relentless TAS Suzuki už nechtěli na váhající hvězdu roadracingu čekat a na příští sezonu si zajistili služby Guye Martina.

Letos dvakrát druhý na TT Michael Dunlop testoval suzuki od Relentless minulý týden na okruhu v Kirkistownu. Ale ani dlouho poté, co odložil motocykl do rukou mechaniků, nebyl schopen se jasně vyjádřit na téma svých plánů pro rok 2011. „Pořád jenom samé spekulace. Mám spoustu nabídek, ale nic ještě není rozhodnuto. Nic jsem nepodepsal. Není vyloučeno, že se vrátím k variantě vlastního týmu,“ uvedl Dunlop. Britský tisk spekuluje, že Michael nepodepsal proto, že nabídka byla omezena jen na tři nejdůležitější závody - North West 200, Isle of Man TT a Ulster GP, což se mu pochopiteně zdálo být málo.
Philip Neill, šéf týmu TAS, potvrdil, že Dunlop jejich suzuki testoval a že žádná smlouva nebyla podepsána. „Nabídka byla na stole, ale k podpisu nedošlo. Máme k dispozici plno jiných variant, mimo jiné usilovně jednáme s našimi dosavadními jezdci Cameronem Donaldem a Brucem Ansteym.“ Situace ale o chvíli později nabrala na obrátkách, když zástupci Relentless by TAS Suzuki podepsali ve svém sídle v Moneymore smlouvu s Guyem Martinem. Martinovými hlavními prioritami budou sice právě ty tři výše zmíněné závody, jenže on chce závodit i na Southern 100, Scarborough Gold Cup a nejméně na dvou nebo třech irských mistrácích. Navíc to chce zkusit v nabitém britském šampionátu (BSB) na superstocku. Martin přiznal, že Relentless Suzuki sám kontaktoval s úmyslem jet jejich motocykl příští sezonu ve vlastní režii. Nakonec to pro něj dopadlo ještě lépe. „Tohle je ta nejlepší smlouva, jakou jsem kdy ve své kariéře podepsal. Na ostrovech není víc prověřený tým než ten jejich. Mají na svém kontě 15 vítězství na Tourist Trophy. Lidé hodně mluví o tom, kdo má skutečné tovární motocykly a kdo ne, ale mně je to jedno. Jejich motorka to je opravdu vítězný materiál,” řekl po podpisu smlouvy Martin, který 4. listopadu slaví své 29. narozeniny. 

Na letošní Tourist Trophy dokončil Martin čtyři závody. Jednou dojel druhý, dvakrát čtvrtý a jednou pátý. Jak známo, v pátém svém závodě těžce havaroval a skončil v nemocnici.
Také boss týmu Neill je spokojený: „Zaujalo nás Guyovo odhodlání a zanícení pro věc. Přijel k nám, aby si promluvil o možnosti jezdit naše motorky, ale diskuse se brzy změnila, protože my jsme ho chtěli mít přímo v našem týmu. Je to velmi rychlý pilot a má potencionál vyhrát Tourist Trophy. Věřím, že spolu to dokážeme.“
Nyní se zase spekuluje, kdo bude Martinovým týmovým kolegou. Přes své váhání je stále ve hře Dunlop, Neill prý usilovně jedná i Ianem Hutchinsonem. A jak Neill potvrdil, není vyloučen ani podpis smlouvy s někým z dvojice Cameron Donald, Bruce Anstey.

Informace o redaktorovi

Petr Šour - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (9x):



TOPlist