Z pole position startuje Fores, Smrž jedenáctý

V sobotu měli na dráze Lausitzrigu jezdci mezinárodního mistrovství Německa IDM kvalifikační den. Předposlední podnik sezony má superbiková kubatura spojený se závody DTM a tentokrát o pozice na startu bojovali dva Češi. Stálý jezdec seriálu Matěj Smrž si v sedle Yamahy dojel pro jedenácté místo. Nováček Jan Halbich je dvaadvacátý, ale je zraněný.

V případě lídra šampionátu Xaviera Forese (3C-Racing Team) to bylo sobotu celkem jasné, protože Španěl byl nejrychlejším jezdcem na dráze a proto do prvního závodu superbiků odstartuje první. Dvojici jezdců Ducati 1199 Panigale R dokázal rozdělit Markus Reiterberger (Van Zon-Remeha-BMW). První řadu na startu tak uzavře Max Neukirchner (3C-Racing Team).
Český závodník IDM Matěj Smrž (Team Yamaha Motor Deutschland) uzavřel první kvalifikaci s šestým časem. Také druhou kvalifikaci jeli jezdci superbiků na mokré dráze a Matěj Smrž hned v jejím úvodu spadl, takže nezajel měřené kolo. „Tak druhou kvalifikaci jsem vůbec nezvládl,“ uvedl Matěj Smrž. „Vyjel jsem z boxů za Foresem a snažil se ho držet, protože první kvalifikaci vyhrál.“

„Úplně mi neujížděl, ale cítil jsem, že na jeho tempo nemám, jel jsem hodně na hraně. Bohužel jsem dostal na výjezdu ze zatáčky “hajsíka“ a dál už pokračovat nešlo. Chtěl jsem to kolo dokončit a pak si držet svoje tempo, ale nebylo mi přáno. Byla to chyba, měl jsem se na to vykašlat hned a jet si to svoje, ale to už teď zpět nevezmu. Zítra budu na startu jedenáctý, a třebaže to není ideální, dá se z toho vytěžit hodně. Záleží na počasí.“
Na Lausitzrigu tento víkend jede také druhý český závodník Jan Halbich (Holzhauer Racing Promotion), který na dva poslední dva podniky IDM vyměnil Kawasaki, s níž závodí v Alpe Adria, za Hondu CBR 1000 RR SP. Premiéra v IDM nebyla pro Jana Halbicha snadná, protože hned v první kvalifikaci dokončil jen dvě kola a následoval pád. Do druhé kvalifikace kvůli zranění nenastoupil, takže byl klasifikován jako dvaadvacátý.

V neděli 14.září 2014 mají superbiky warm up v 9:20 hodin, první závod v 9:40 hodin a druhý závod v 15:25 hodin.

Superbike IDM – International German Championship 2014

SUPERBIKE_IDM_Kombinace QP.pdf

SUPERBIKE_IDM_Grid_Race 1.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist