Vítězství z pole position slavil Max Neukirchner

Už pátý podnik sezony jedou o tomto víkendu na okruhu v Schleiz jezdci a týmy mezinárodního mistrovství Německa (IDM). V sobotním Superpole si pro první místo na startu dojel Max Neukirchner, který také vyhrál první závod superbiků ze sobotního odpoledne. Matěj Smrž závod kvůli poruše techniky nedokončil.

Sobotní Superpole ovládla dvojice jezdců Ducati Max Neukirchner a Xavi Forés, kteří závodí s motocykly Ducati 1199 Panigale týmu 3C-Racing Team. Německý závodník Neukirchner porazil svého španělského týmového kolegu rozdílem téměř půl sekundy. Oba jezdce v první řadě na startu doplnil jezdec BMW Markus Reiterberger (VanZon Remeha BMW).
Český závodník Matěj Smrž (Team Yamaha Motor Deutschland) má v rozhodující chvíli boje o pozice na startovním roštu technické problémy s motocyklem a to ve finále znamená, že bude startovat z třinácté pozice.

„Tak bohužel, hned po prvním kole do boxu, protože nový motor jel tři válce,“ řekl Matěj Smrž. „Kluci se snažili udělat maximum, ale nepovedlo se a i když jsem vyjel a zdálo se to dobré, nevydrželo to ani jedno kolo. Na 99% by pomohlo vyměnit svíčky, ale u Yamahy se musí svěsit motor a to se za pětatřicet minut nedí zvládnout. Startovat budu nakonec třináctý, což bude těžké, ale nějak se s tím poperu!“
Bohužel v prvním závodu, který jeli jezdci superbiků v sobotu pozdě odpoledne, technické problémy Smržovu Yamahu zastavily znovu a on tak neměl sebemenší šanci o nějaké body v šampionátu bojovat. „Motorka prostě nefunguje. Vyjel jsem na start a pořád stejný problém jako v kvalifikaci. Kluci vyměnili všechno co šlo, ale nepodařilo se to vyřešit. Ještě dvakrát jsem vyjel do závodu, abych motorku vyzkoušel, ale ani to nestačilo. Doufám, že do zítra problém vyřešíme. Mám teď třetí nulu po sobě a to není dobré … .“

Druhý závod třídy Superbike je na programu v neděli 20.července se startem v 15:15 hodin.

Superbike IDM – International German Championship 2014
IDM Schleizer Dreieck - IDM SUPERBIKE - Superstock 1000 - Zavod 1.pdf

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist