V Schleizer Dreieck startuje první Reiterberger

Šestý podnik sezony mezinárodního mistrovství Německa (SUPERBIKE*IDM) v závodech silničních motocyklů zavedl paddock superbikového seriálu na dráhu okruhu v Schleizer Dreieck. V kategorii Superbike/Superstock 1000 jede dvojice českých závodníků Matěj Smrž a Jan Halbich, v kategorii Superstock 1000 Michal Filla a společně s ním nastoupil do víkendu Ondřej Ježek, který závodí ve světovém poháru STK1000. V kategorii Moto3 GP startuje Martin Gbelec.

V pátečním prvním tréninku dominoval lídr seriálu Markus Reiterberger (Van Zon-Remeha-BMW) časem na kolo 1'25,271 sekundy. Druhý a třetí čas zajela dvojice jezdců Ducati Xavi Forés a Lorenzo Lanzi (oba- 3C Racing Team). Z českých závodníků byl Jan Halbich (Holzhauer Racing Promotion) šestý, Matěj Smrž (Wilbers BMW Racing Team) sedmý. Ve druhém tréninku zůstalo více méně pořadí stejné, výraznější změny nastaly až ve třetím tréninku. Nejrychlejší je Markus Reiterberger, to se nezměnilo, ale dvojici jezdců Ducati rozdělil Cameron Beaubier na tovární R1. Za zraněné jezdce Yamahy totiž do víkendu v Schleizer Dreieck nastoupil Cameron Beaubier a Kev Coghlan. Jan Halbich uzavřel tréninky pátý, Matěj Smrž byl sedmý.

V kategorii Superstock 1000 byl v úvodním tréninku nejrychlejší Lukas Trautmann (Freudenberg Racing Team), druhý trénink už ovládla dvojice týmu Triple M by Barni Marc Moser a Ondřej Ježek, oba jezdci světového poháru STK1000, jenž mají víkend IDM jako součást tréninkového programu v průběhu letní přestávky. Třetí trénink byl na prvních třech místech identický jen s tím rozdílem, že Ondřej Ježek už na Mosera neztrácel půl sekundy, ale necelou desetinu. Druhý Čech v poli Michal Filla jel po celou dobu kolem patnácté pozice a na tomto místě také uzavřel tréninkovou přípravu.

Kvalifikace dopadla dle předpokladu, protože pole position získal nejrychlejší jezdec dosavadní části víkendu Markus Reiterberger, jehož maximum na kolo bylo v Superpole 1'23,738 sekundy. Druhé místo na startu si zajistil Xavi Forés a třetí se do závodu kvalifikoval Ondřej Ježek, nejrychlejší z jezdců třídy Superstock 1000. Matěj Smrž je na startovním roštu desátý, Jan Halbich dvanáctý. Jezdci STK1000 Michalu Fillovi patří na startu dvacátá pozice.

„V Superpole jsem nezajel takový čas, jaký bych si představoval,“ prozradil Ondřej Ježek. „Bylo větší horko a grip nebyl tak dobrý jako ráno. Měl jsem štěstí, ale vyšlo to. Cíl startovat z první řady jako nejrychlejší Superstock do puntíku vyšel. Nyní se již soustředíme na zítřejší dva závody, které rozhodně nebudou jednoduché. Místní trať je hodně velká známka punku … .“

První závod tříd Superbike/Superstock 1000 startuje v neděli 2.srpna 2015 v 11:30 hodin. Druhé klání má termín startu v 15:40 hodin. Vše je možné sledovat živě na - ZDE

V třídě Moto3 Standard/Moto3 GP startuje český závodník Red Bull Rookies Cupu Martin Gbelec (Ariane Racing Factory). Gbelec se do závodu kvalifikoval třetím časem 1'34,005 sekundy, pole position vyhrál Jonas Geitner (Freudenberg Racing Team).

Závod tříd Moto3 Standard a GP startuje ve 13:55 hodin. Vše je možné sledovat živě na - ZDE

V pátek došlo při tréninku kategorie Suzuki Gladius Trophy k nehodě Němce Richarda Neumanna. Jezdce okamžitě převezli do nemocnice, ale tam přes veškerou snahu lékařů svým zraněním podlehl. Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist