V Oscherslebenu kraloval Reiterberger, Halbich dvakrát pátý

O víkendu jeli na německém okruhu v Oscherslebenu předposlední podnik sezony mezinárodního šampionátu Německa IDM Superbike. První závod byl na programu v sobotu, druhý jeli v neděli a v obou vyhrál domácí závodník Markus Reiterberger, bývalý jezdec WorldSBK. V litrové kategorii závodí s Hondou český jezdec Jan Halbich, jenž byl dvakrát pátý.

V pátek jeli jezdci superbiků dva volné tréninky. V kombinaci časů byl nejrychlejším jezdcem Markus Reiterberger (VanZon Remeha BMW) s časem na kolo 1'25,724 sekundy. Druhý v pořadí Florian Alt (Team Yamaha MGM) už ztratil přes sekundu, třetí Jan Bühn (VanZon Remeha BMW) byl o 1,060 sekundy pomalejší. Český závodník Jan Halbich (Honda Holzhauer Racing Promotion) byl s maximem na 1'27,027 sekundy čtvrtý a první pětku uzavřel Danny De Boer ( VanZon Remeha BMW).

V sobotu měli jezdci IDM Superbike dvoje kvalifikace, kde byl znovu nejrychlejší jezdec BMW Markus Reiterberger s časem 1'24,890 sekundy. Byl vlastně jediný s kolem pod minutu pětadvacet sekund. Do první řady na startu se kvalifikoval Jan Bühn a Danny De Boer. Jezdec Hondy Jan Halbich se do závodu kvalifikoval devátým časem 1'27,203 sekundy.

První závod třídy IDM Superbike odstartovali v sobotu a s deseti sekundami náskoku ho vyhrál Markus Reiterberger. Druhý projel cílem Jan Bühn a třetí byl Danny De Boer. Jan Halbich si na konto připsal jedenáct bodů za páté místo.

Druhý závod IDM Superbike odstartovali v neděli. Znovu vyhrál s deseti sekundami náskoku Markus Reiterberger, druhý projel cílem Danny De Boer a třetí byl Florian Alt. Jedenáct bodů si opět připisuje Jan Halbich, který po startu z deváté pozice skončil pátý.

Vítězem letošního ročníku Superbike IDM je Markus Reiterberger, který už nasbíral 295 bodů. O druhé a třetí místo v celkovém hodnocení budou v posledním podniku na Hockenheimringu bojovat především Florian Alt, Jan Bühn a Danny De Boer. Ve hře zůstává také šestý Jan Halbich, jemuž na pátého Stefana Kerschbaumera chybí jeden jediný bod, na čtvrtého De Boera pak bodů třiadvacet.

IDM Superbike 1000 – FP/ QP/ Závod 1/ Závod 2
1/2/3.září 2017 – Oschersleben, Německo
Výsledky - 2017-09-02_IDM_SBK1000_MergeQualify_FT_Q1 Q2_Rennen1_Rennen2.pdf

Poznámka: Top15

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist