Těžké zranění Jordyho Prinse

Během zavádějícího kola závodu stopětadvacítek na EuroSpeedway v Lausitzi došlo k havárii, do které se "zapletli" německý jezdec Marvin Fritz a Nizozemec Jordy Prins. Oba dva pádem postižení piloti byli okamžitě ošetřeni v nemocničním centru přímo na okruhu a mladý Nizozemec pak přetransportován helikoptérou do nemocnice v Drážďanech.

Bohužel už při pohledu na Prinsovu Hondu bylo všem jasné, že tento pád postihl mladého Nizozemce opravdu hodně tvrdě, motocykl byl totiž doslova rozlomen na dvě části. Následující vyšetření v nemocnici v Drážďanech to jen potvrdilo, bylo konstatováno těžké zranění hlavy.

Marvin Fritz byl sice rovněž vyšetřen na klinice, ovšem později se objevil v paddocku IDM, neboť si zlomil pouze klíční kost.

Prins byl naopak v nemocnici uveden v umělý spánek, a odpoledne hned operován, aby bylo odstraněno krvácení do mozku. Kromě toho má Prins pohmožděné plíce, dle týmového vyjádření to ale není života nebezpečné zranění. 

V noci na velikonoční pondělí, přibližně 6 hodin po operaci, byla poškozená část Jordyho mozku monitorována pomocí CT a to je nyní opakováno každých 6 hodin. Pokud se stav pacienta stabilizuje, tak by mohl být z umělého spánku probuzen.
 
AKTUALIZOVÁNO: Bohužel lékaři museli původně plánované probuzení z komatu - uprostřed minulého týdne - po dvou dnech vzdát a tak se talentovaný 15-ti letý nizozemský jezdec Jordy Prins z Klazienaveenu nachází i nadále v umělém spánku. 

Konktrétní vyjádření o pacientově stavu nechtějí lékaři stále oficiálně vydat. 

Za celou redakci přejeme mladému "létajícímu Holanďanovi" co nejrychlejší a hlavně úplné uzdravení. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist