Startuje IDM s početným českým zastoupením a to včetně sidecár

WRP Wepol Racing míří do IDM se třemi českými závodníky. Český tým z Chlumce nad Cidlinou se v letošním roce zúčastní prestižního německého šampionátu IDM. Reprezentovat ho budou tři čeští závodníci ve třech různých třídách – Marek Červený (SBK), Karel Hanika (SSP) a Petr Svoboda (SSP300). Z české republiky také do mezinárodní série nastoupí David Kubáň (SSP300) a Ondřej Kopecký (SIDE). Sezona IDM Superbike začíná už tento víkend v holandském Assenu.

„IDM je v aktuální situaci jeden z mála smysluplných šampionátů v okolí naší země. Pojede se ve zkrácené sezóně na čtyřech zajímavých okruzích. Pro českého fanouška je jen škoda, že se pojedou závody bez diváků. Na některé okruhy to je z ČR opravdu kousek," píše v tiskové zprávě tým WRP Wepol Racing.

14.08. - 16.08. Assen
07.09. - 08.09. Sachsenring
11.09. - 13.09. Lausitzring
25.09. - 27.09. Hockenheim

„V královské kubatuře bude WRP Wepol Racing reprezentovat zkušený Marek Červený (IDM Superbike – #45). Jeho parketou jsou sice přírodní okruhy, ale na nich se letos prakticky nejezdí a Marek se tak dočasně vrátil k motodromům. V IDM bude jedním z nejstarších na roštu, ale i tak věříme, že ještě do starého železa zdaleka nepatří a dokáže potrápit mladší soupeře."

„Spolupráci s Karlem Hanikou (IDM Supersport600 - #98) jsme odstartovali Letní cenou Brna, kde domácí brněnský závodník předvedl uspokojivé výsledky, a proto ve spolupráci pokračujeme i v IDM. Karel by měl patřit vzhledem ke svým kvalitám a zkušenostem k favoritům šampionátu a jsme připraveni mu nabídnout co nejlepší zázemí pro skvělé výsledky."

„Mladý brněnský závodník Petr Svoboda (IDM Supersport300 - #53) měl letos jezdit zejména R3 bLU cRU Cup Switzerland. Ten byl ale zrušen a tak ho vyšleme rovnou mezi „ostré“ třístovky v IDM. Petr v posledních závodech ukázal, že doma i v Alpe Adrii má minimum konkurentů, a proto jsme zvědavi na srovnání s rychlejšími závodníky," předstvil své jezdce tým WRP Wepol Racing.

Marta Kopecká z prostředí SiDE k účasti v IDM dodala: „Součástí sartovního pole třístovek bude i další český závodník David Kubáň."

"V sérii IDM nestartují posádky sidecár na Sachsenringu, ale mají svůj závod v termínu 03. 10. - 04. 10. v Oscherslebenu. V kategorii Sidecár bude české barvy hájit Ondřej Kopecký (SIDE) startující po boku Markuse Schweglera v týmu Motorsport Konigswarta. Stejně jako v minulých letech startují v IDM i týmy z mistrovství světa a tak jakékoliv umístění v TOP 10 bude pro tento tým úspěchem," dodala Kopecká.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)
Marta Kopecká - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist