Smrž: Po dnešku jsem spokojený

Jen týden po závodním víkendu světového šampionátu produkčních motocyklů WSBK na Nürburgringu přijel Matěj Smrž značně potlučený na další německý závodní okruh Sachsenring, kde zahájil přípravu na šestý podnik motocyklového seriálu IDM Superbike.

11. Matěj Smrž (Team Yamaha Motor Deutschland by Monster Energy) – Yamaha
Kvalifikace (1) – 1´26,523 … +2,335

Matěj do boje se soupeři a hlavně s bolestí vyráží až po pár minutách a během několika kol se dostává na šesté místo. Před koncem tréninku pak Maty ještě zrychluje, ale paradoxně se propadá na deváté místo. Ve finiši pak náš pilot obsazuje jedenáctou příčku. O parník všem ujel hostující Neukirchner. Další v pořadí je Reiterberger následovaný Ransederem a Bauerem.

6. Matěj Smrž (Team Yamaha Motor Deutschland by Monster Energy) – Yamaha
Kvalifikace (2) – 1´25,662 … +0,613
Kombinace časů kvalifikace (1+2) - ZDE

Tentokrát do toho jde náš jezdec hned od začátku a již v prvním rychlém kole se na dvě desetinky přibližuje svému nejlepšímu času z první kvalifikace. Po pár kolech pak Maty jede čas totožný s první kvaldou, ale další kola nevidíme, protože transpondéry dneska dělají psí kusy. O to pozitivnější je fakt, že nakonec je Matěj klasifikován jako šestý nejrychlejší jezdec. Ztráta na třetí místo je navíc pouhé dvě desetiny. Dneska Matěj opravdu zabojoval. Držme mu ale palce do zítřejších závodů, které budou vhledem k jeho fyzickému stavu velmi náročné.

Matěj Smrž (Team Yamaha Motor Deutschland by Monster Energy) – Yamaha
Startovní rošt - ZDE

„Po dnešku jsem spokojený. Není to ani týden, kdy jsem se slušně pomlátil a měl jsem z toho velkou obavu. Bál jsem se hlavně natažených vazů v pravém rameni. Nakonec mi nejvíc vadí moje "slavné" pravé zápěstí. Celkově se ale cítim solidně, čemuž napomohlo i to, že jsem po obědě snědl asi 5 prášků proti bolesti. Ráno jsem jel bez ničeho, abych přesně věděl, kde je a nebo není problém. Chvílemi jsem byl docela vysmátej, tak snad to je v pohodě, resp. v rámci pravidel! 6. pozice na startu není špatná, s ohledem na můj stav. Ztratil jsem tím ranní trénink, kdy jsem jel opravdu s velkým respektem a dost pomalu. Ostatní jezdci ráno zajeli rychlá kola. Odpoledne už to bylo mnohem lepší a nakonec jsem zajížděl konstantně rychlá kola, se kterými se dá bojovat v závodě o první pozice. Kvalifikační pneumatiku jsme zde opět od Dunlopu nedostali, takže dostat se na čas jezdců na Pirellkách bylo vyloučené! Zítra odvedu maximální výkon a uvidíme … ;-)“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist