Seriál IDM je v Assenu, pole position získal Fritz

Šestý podnik sezony absolvuje v Assenu seriál Superbike-IDM. V pátek měli jezdci tříd Superbike/Superstock 1000 volné tréninky, sobota patřila kvalifikacím. Pole position získal jezdec Yamahy Marvin Fritz před krajanem Janem Bünem a domácím Nizozemcem Danny de Boerem. Český závodník Michal Filla zajel na jednadvacáté místo, Jan Halbich měl v prvním tréninku nehodu a víkend v Assenu pro něho předčasně skončil.

V kvalifikaci zajel Michal Filla na jednadvacátou pozici, nicméně v časech kategorie STK1000 byl s kolem 1'43,092 sekundy čtrnáctý. Nejrychlejším jezdcem je Danny de Boer s kolem za 1'39,537 sekundy. Nizozemci patří první řada na startu, kde je společně s Top dvojicí jezdců třídy Superbike Marvinem Fritzem (Bayer-Bikerbox Langensc heidt) a Janem Bühnem (VanZon Remeha BMW).

V prvním pátečním tréninku havaroval Jan Halbich (Holzhauer Racing Promotion), který nezajel ani měřené kolo. Dle týmu nyní český závodník podstoupí vyšetření, které ukáže co přesně si pádem způsobil. Tým chce každopádně v dalším kole závodit, takže pokud bude zranění vážnější, budou muset hledat náhradního jezdce.

Závody tříd Superbike/STK1000 jsou v Assenu dva s termínem v neděli 14.srpna 2016. Ten první startuje ve 12:20 hodin, druhý v 16:10 hodin. Časomíra je - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist