Na mosteckém autodromu závodili jezdci IDM Superbike

Poslední červnový víkend zavítal německý mezinárodní šampionát závodů silničních motocyklů IDM Superbike do České republiky, kde jeli závody na okruhu Autodrom Most v rámci třetího podniku sezony 2022. Pátek patřil tréninkům a kvalifikacím, sobota kvalifikacím a prvním závodům, neděle byla komplet závodní. Závodilo se v celkem osmi kategoriích IDM - Superbike, Supersport, Supersport 300, Sidecar, Twin Cup, Pro Superstock Cup, Austrian Junior Cup a Yamaha R3 bLU cRU. Takže bohatý program a nabitý závodní víkend.

IDM SUPERBIKE

V královské kubatuře superbiků vyhrál oba závody Němec Markus Reiterberger (BMW). V prvním klání byl druhý Florian Alt (BMW), třetí Leandro Mercado (Honda). Ve druhém klání zajel na druhé místo Toni Finsterbusch (BMW) a třetí místo oslavil Leon Haslam (Kawasaki). V průběžném hodnocení IDM Superbike je na prvním místě Markus Reiterberger, který doteď vyhrál všechny odjeté závody až na jeden v němž byl druhý.

IDM SUPERSPORT

Oba závody v Mostě vyhrál italský závodník Raffaele De Rosa (Ducati). V prvním klání to bylo jen o dvě desetiny před Glennem Van Straalenem (Yamaha), ve druhém měl na Holanďana náskok deseti sekund. Dvě třetí místa si z Mostu odvezl Patrick Hobelsberger (Yamaha). Z českých závodníků byl osmnáctý v prvním závodě a devatenáctý ve druhém Marek Pejchl (Kawasaki), který jel v IDM Supersport premiéru a byl nejlepším z českých závodníků. Dvě dvacátá místa si na konto připsal Peter Feigl (Triumph Street Triple) a čtyřiadvacátý byl v sobotu Patrik Carda (Yamaha).

IDM SUPERSPORT 300

V kategorii třístovek byl v prvním závodě nejlepší Nizozemec Walid Khan (KTM), jemuž se povedlo překonat rozdílem tisícin trojici jezdců s nimiž bojoval o vítězství v závodě. Druhý Marvin Siebdrath (Kawasaki) byl o 0,014 tisícin pomalejší, třetí Lennonx Lehmann (KTM) ztratil na vítězství 0,027 sekundy a čtvrtý Leo Rammerstorfer (KTM) 0,077 sekundy. Z českých závodníků byl na sedmnácté pozici Daniel Tureček (Yamaha) a dvacátá Adéla Ouředníčková (Yamaha). Druhý závod vyhrál Leo Rammerstorfer (KTM), jen sedmnáct tisícin před Maďarem Mate Szamadem (Kawasaki). Třetí byl Troy Alberto (Kawasaki). Velmi dobré sedmé místo zaznamenal český závodník Filip Feigl (Kawasaki), pětadvacátá byla Adéla Ouředníčková (Yamaha). Šampionát vede Rammerstorfer, Feigl je průběžně čtrnáctý.

IDM SIDECAR

Oba závody, sprint i hlavní závod, vyhrála posádka #77 Reeves / Rousseau. Body za dvě druhá místa si odvezli #35 Sattler / Schmidt a dvě třetí místa získala posádka #11 Kimeswenger / Sedláček, kde měla své zastoupení Česká republika. Druhý český zástupce Ondřej Kopecký byl osmý.

PRO SUPERSTOCK CUP

První závod vyhrál Philipp Gengelbach (BMW), ve druhém slavil vítězství Michael Ghilardi (Yamaha). Tito dva jezdci si v obou kláních pozice vyměnili. Pro dvě třetí místa si v závodech dojel Moritz Jenkner (Yamaha). Zástupcem českých barev byl Tomáš Šubrt (Yamaha), který byl v prvním závodě patnáctý a ve druhém obsadil šestnácté místo.

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist