Na Hungaroringu zajel nejrychleji Xavi Forés

Páté kolo mezinárodního mistrovství Německa v závodech silničních motocyklů zavedlo jezdce a týmy mimo území Německa na okruh známý především ze závodů formule 1, maďarský Hungaroring. První pole position sezony vybojoval jezdec Ducati Xavi Forés. Sedmý nejrychlejší byl český závodník STK1000 Michal Filla, jezdec třídy Superbike Matěj Smrž do závodu odstartuje osmý.

Jezdec týmu 3C-Racing Team Xavi Forés svedl bitvu o pole position s Markusem Reiterbergerem (Van Zon-Remeha-BMW), jehož nakonec porazil rozdílem deseti tisícin. „Je to mé první pole position sezony a jsem za to moc rád. Začátek sezony nebyl vůbec snadný, ale nyní jsme už tam, kde jsme chtěli být. Jsme nyní připraveni bojovat o první vítězství,“ řekl po sobotní kvalifikaci Španěl.

Smolný den měl Australan Damian Cudlin (Team Yamaha MGM), který v první kvalifikaci havaroval a závod v Maďarsku pro něj předčasně skončil. Podle jezdce Yamahy to nebyl nijak zvlášť těžký pád, ale rukou zavadil o vysoké obrubníky, které na Hungaroringu lemují trať a zranil si přitom rameno. Po vyšetření v nemocnici je jasné, že musí podstoupit operaci ramene. Tým Yamahy tak přišel o druhého jezdce.

Matěj Smrž (Wilbers-BMW-Racing-Team) se do závodu kvalifikoval osmý a sobotní výkon hodnotil slovy: „Sobota začala velmi dobře a po změnách na motorce a hlavně po změně na trati, kdy jsem oproti včerejšku v prostředním sektoru začal jezdit jinou stopu, jsem v kvalifikaci obsadil dobré páté místo a zajel i slušný čas. Celý den bylo opravdu teplo a v druhé kvalifikaci už nebylo lehké zrychlit.“

„I tak jsem si na Superpole věřil a cítil se dobře. V Superpole na 10 minut jsem ale v druhém rychlém kole udělal chybu a spadl. Skončil jsem tak nakonec na osmém místě s čímž spokojený nejsem. Zítra budu ale bojovat a do závodů dám všechno!"

V kategorii Moto3 závodí na Hungaroringu Martin Gbelec (Ariane Racing Factory), který se do závodu kvalifikoval čtvrtý, což je ale v neděli na maďarské dráze první řada na startu. Pole position patří Jonasi Geitnerovi (Freudenberg Racing Team).

Harmonogram víkendu - Hungaroring.pdf

První závod superbiků je ve 12:05 hodin, druhý startuje v 16:45 hodin. Termín závodu Moto3 je ve 13:45 hodin. Vše lze sledovat živě - ZDE

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist