Matěj Smrž zůstává v IDM

Český superbikový jezdec Matěj Smrž vyhrál v letošním roce stejný počet závodů - čtyři - jako pozdější šampion IDM Erwan Nigon. Přesto jeho sezona po přechodu z motocyklu KTM RC8R na Yamahu YZF-R1 nebyla zrovna ta nejlepší, měl na svém kontě totiž i 7x nulové umístění. Nyní tedy zůstává náš jezdec i na rok 2013 ve stejném týmu majitele Michaela Galinskiho a pojede opět s motocyklem Yamaha.

Ovšem na obou stranách byla velká snaha o pokračování vzájemné spolupráci a tak k definitivnímu podepsání smlouvy došlo při finále britského šampionátu v Brands Hatch, kde byly při setkání Galinskeho se Smržem upřesněny poslední detaily. "Nový motocykl už jsem viděl na brzdě, má některé nepatrné změny - třeba vačková hřídel - a jen doufám, že nový promoter IDM (firma Motor Events-pozn. Bosso) neudělá nějaké převratné změny v reglementu šampionátu", řekl Galinski, neboť koncem listopadu by měl být představen veřejnosti nový reglement šampionátu.

Na téma druhého jezdce se týmový manažer Michael Galinski vyjádřil následovně: "Rozhovor s Anthony Westem byl pouze informativní, ještě jednoho jezdce takového kalibru (myšleno vedle Matěje Smrže - pozn. Bosso) si totiž nemůžu dovolit.".

          

Ještě tento týden by ale mělo padnout rozhodnutí o druhém jezdci, přičemž ani dosavadní setrvání Lucy Hansena není úplně vyloučené: "Pokud by se to všechno dohromady podařilo spojit, tak pojedeme i ve třech jezdcích".
"Rád bych poděkoval především Michaelovi za jeho důvěru a další možnost závodit za tým Yamaha Motor Germany. Jsem si jistý, že mám k dispozici ten nejlepší možný tým v IDM a hlavně tým, se kterým je možné pomýšlet na budoucnost i v jiných seriálech. To je také naším záměrem. Pro další sezóny jsou plány celkem jasné a ohledně startu ve WSBK nebo třeba BSB je vše pouze otázka dalších jednání se sponzory. Jsem názoru, že člověk by se neměl hnát někam, kam nepatří a to nechci ani já. Závodit na chvostu startovního pole, jen pro pocit že jezdím "svět", není můj styl práce ... hlavním cílem je titul v IDM! Nyní chci opět tvrdě pracovat na fyzičce. Na konci letošní sezóny jsem měl problém se zraněním a proto je třeba udělat maximum, abych byl na zimní testy opět 100% připraven. V Brands Hatch jsem se s týmem nesešel pouze k podpisu smlouvy, to byla pouze formalita. Důležitá byla i návštěva Swan Yamahy, kde jsem získali hodně informací a zajistili si lepší díly na naší R1. V roce 2013 budu připraven. Buďte i vy, protože očekávám opět skvělou podporu mých fanoušků a doufám, že už na novém webu, který se právě připravuje."
, řekl po podepsání smlouvy Matěj Smrž.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist