M. Smrž: První test s KTM

Český motocyklový jezdec Matěj Smrž testoval na okruhu Ricarda Torma ve Valencii tři dny svůj nový motocykl, tedy tovární superbikovou motorku KTM.

Pro pozorné čtenáře našeho webu to není pochopitelně žádná novinka, tedy že Matěj Smrž bude v příštím roce závodit v IDM jako jeden ze tří jezdců továrního týmu KTM. 

A ani první test na sebe nenechal dlouho čekat a jihočeský jezdec už absolvoval první - třídenní - testování ve Španělsku. Na okruhu Ricarda Torma ve Valencii testovali všichni tři tovární jezdci KTM, tedy tým “Motorex KTM” s Rakušanem Martinem Bauerem a “INGHART KTM” s Němcem Stefanem Nebelem a s naším Matějem Smržem.

"Jsem hodně mile překvapený, jak dobrá motorka to je. Hned jak jsem vyjel z boxů, překvapilo mě vibrování motorky, ale to tak prostě je. Nikdy před tímto dnem jsem nenajel na dvouválci tolik závodních kol, takže jsem z toho byl trochu překvapený. Nakonec je to ale dobrý, aspoň člověk cítí, že pod sebou něco má. Hodně lidí mě strašilo a určitě jsem byl plný očekávání. Jakmile jsem ale objel pár kol, věděl jsem, že to půjde. Za dnešek jsem najezdil necelých 40 kol a jsem opravdu velmi spokojený. I když to na tomto testu vůbec není důležité, hned první den jsem zajel velice slušné časy. Hodně jsme zkoušeli pracovat s převodem a vůbec jsem poznával základní druhy nastavení. Ještě před sebou máme dva dny ježdění a je teprve listopad, takže není kam chvátat... , řekl po prvním dni testování M. Smrž. 

"Dnes vše probíhalo v podobném duchu. Opět jsme zkoušeli nějaké základní změny. Hlavně jsem si dnes vyzkoušel jezdit okruh pouze jako "petikvalt" a také jsem si vyzkoušel používat motorku bez kontroly trakce. Všechno probíhalo velice uspokojivě. Zítra před sebou máme ještě jeden celý den testování, kde se chci více soustředit na práci s pérováním. Oproti prvnímu dni je nyní trať také k dispozici novinářům, není tedy lehké jezdit konstantně rychlá kola.", viděl druhý den testování tovární jezdec KTM. 


"Překvapilo mě technicky vyspělé "závodní" řešení motocyklu KTM 1190 RC8R. V jednoduchosti je asi skutečně krása. Nerad bych po loňské zkušenosti s Aprílií chválil dnem před večerem, ale ta motorka se mi zalíbila hned. Práce s německou "půlkou týmu" nemá v zásadě problém. Jsou typicky německý. Přesní a jdou si za svým. V kombinaci s naší touhou závodit se může jednat o dobrou konstalaci. Závěry z testování bych nechal na "potom". Matějovo týmový kolega Stefan Nebel je vynikající testovací jezdec, Matěj se má v tomto směru co učit. Ze všeho mám dobrý pocit, věřím, že tento tým může dobře fungovat.",
hodnotil testování otec jezdce Matěje Smrže, pan Martin Smrž - šéf české sekce tohoto týmu, když třetí den testování byl pro nepříznivé počasí přerušen.


Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist