Lukáš Pešek místo van Keymeulena

Po závodním víkendu IDM na Sachsenringu se rozešly definitivně cesty německého týmu Suzuki Mayer a belgického supersportového jezdce Didiera van Keymeulena. Na místo neúspěšného Belgičana byl angažován český jezdec Lukáš Pešek.

Zkušený 25-letý český jezdec Lukáš Pešek s bohatými zkušenostmi ze závodů Grand Prix dostal od svého dosavadního týmu IAMT Racing svolení, že může za stáj Suzuki Mayer jet zbývající závody IDM kubatury supersportů. Ještě než došlo k prvnímu závodu za německou stáj, tak testoval Lukáš Pešek se supersportovým motocyklem Suzuki v Mostě: "Už zde jsme viděli, že je Lukáš opravdu dobrý a ve formě. Především jeho jezdecký styl byl jako stvořený pro náš motocykl. Jede velmi plynule a přitom je schopen přidávat brzy plyn", říkal hned po testu v Mostě týmový šéf Thomas Mayer.   
Problémem Van Keymeulena byl naopak dle Mayera jeho jezdecký styl, který vyhovoval více superbikovým motocyklům. Jinak Belgičan Didier Van Keymeuelen získal v osmi letošních závodech pouhých 23 bodů a nejlépe dojel jednou na 5. místě.

A už při svém prvním startu v IDM v supersportech na Salzburgringu se Lukáš Pešek postaral o menší senzaci, když v kvalifikaci skončil na druhém místě: "To šasí se mně opravdu líbí", řekl po úspěšné kvalifikaci na hodně těžkém okruhu Lukáš Pešek. 

Ovšem stejně jako jeho předchůdce Van Keymeulen, by si Pešek přál více výkonnější motor své Suzuki.
"Zkoušíme vše možné a nemožné, abychom zvýšili výkon motoru. Testovali jsme třeba různé druhy výfuků. Nyní je namontována varianta Sebring 2008, protože se nám zdá nejlepší a nejlépe také funguje. Tato naše práce je hodně únavná, ovšem pomalými krůčky se pohybujeme dopředu.", říká Thomas Mayer.

V prvních dvou závodech na Salzburgringu obsadil Lukáš Pešek místa 13. - v sobotu a 5. v neděli a ještě před dalším závodem IDM začátkem srpna na okruhu Schleizer Dreieck bude náš jezdec testoval na okruhu Red Bull Ring v Rakousku, kde se jede 21. srpna premiérově seriál IDM. 

  

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (5x):



TOPlist