Kvalifikační finále IDM, Pešek třetí v supersportech

Závěrečný podnik sezony mezinárodního mistrovství Německa silničních motocyklů (IDM) uspořádali na okruhu Hockenheim. Poslední dva závody absolvuje jezdec Yamahy Matěj Smrž, který se do závodu kvalifikoval pátý. V kategorii Supersport tento víkend závodí Lukáš Pešek, který byl v prvním klání třetí.

Do posledního víkendu sezony IDM nastoupil Lukáš Pešek, který jede s motocyklem Suzuki v kategorii Supersport. V sobotu už měli první závod v němž český jezdec obsadil parádní třetí místo. Vyhrál Němec Marvin Fritz, druhý projel cílem Stefan Kerschbaumer. Druhý závod mají jezdci třídy Supersport na programu v neděli ve 14:10 hodin.
V kategorii superbiků měli v sobotu na programu bitvu o pozice na startovním roštu nedělních závodů. Poslední Superpole sezony vyhrál jezdec BMW Markus Reiterberger (Van Zon-Remeha-BMW), když kolo okruhu Hockenheim zajel časem 1´26,240 sekundy. Na druhém místě skončil jezdec Ducati Javier Fores (3C-Racing Team) s časem 1´26,268 sekundy a první řadu na startu uzavře Max Neukirchner (3C-Racing Team).
Český závodník Matěj Smrž (Team Yamaha Motor Deutschland) se do závodu superbiků kvalifikoval pátým časem, takže mu na startu patří druhá řada, kde bude společně s čtvrtým Lorenzem Lanzim a šestým Leonem Camierem, britským závodníkem z prostředí mistrovství světa produkčních a prototypových motocyklů.
První závod superbiků je na programu v neděli 21.září 2014 ve 12:15 hodin, druhý závod startuje v 15:10 hodin. Součástí startovního roštu superbiků je také kategorie Superstock 1000, kde tento víkend závodí dvojice českých jezdců Michal Filla, vítěz seriálu Alpe Adria a David Ouředníček. Michal Fila zajel ve druhé kvalifikaci čtrnáctý čas, David Ouředníček šestadvacátý.
„Dnešek začal hodně podobně jako včera a začínalo se na polomokré dráze,“ uvedl v sobotu odpoledne Matěj Smrž, který byl po pátečních trénincích pátý. „Přes lehký pád v první kvalifikaci, kdy jsem si hloupě najel na mokrou bílou čáru v posledním kole tréninku, jsem byl s kvalifikacemi spokojen. V první jsem byl celou dobu jeden z nejrychlejších a ve druhé kvaldě jsem s malým odstupem skončil na pátém místě jako nejlepší jezdec Dunlop.“

„Do Superpole jsme změnili lehce nastavení předních vidlic, aby se mi lépe zatáčelo a při brzdění jsem nejel na limitu, kde už motorka přestává pérovat a vše se přenáší do přední pneumatiky. S touto změnou jsem byl spokojený a i když se mi Superpole úplně nevydařilo, opět jsem si udržel pozici nejlepšího jezdce Dunlop a skončil pátý.“

„Zítra, pokud se mi podaří starty a první kola, jsem schopen bojovat o bednu. Nebude to nic lehkého, ale dám do toho všechno. Přeji si skončit sezónu pódiem. Uvidíme zítra!“
dodal odhodlaně Matěj Smrž.

Český závodník motocyklového seriálu IDM Matěj Smrž 15.září 2014 oslavil narození svého druhého syna Vojty k čemuž mu blahopřejeme.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (3x):



TOPlist