KTM zůstává v superbicích

Přes všechny poplašné zvěsti se rakouská továrna KTM zúčastní i v příštím roce německého šampionátu IDM v kubatuře superbiků.

Ačkoliv sezóna IDM běží ještě na plné obrátky, tak rakouská továrna KTM oznámila již své plány na rok 2012. 

V příštím roce se sice hlavní zájem továrny z hornorakouského Mattighofenu zaměří na nově vzniklou kubaturu Moto3 v seriálu Grand Prix, ale dle mínění inženýra Wolfganga Felbera to nebude mít žádný negativní finanční dopad na účast této značky v seriálu IDM.
"Jasnou vizi, jak to bude fungovat v roce 2012, nemohu dnes ještě říci, neboť je na to příliš brzy. Ale my budeme jistě v této či přibližné konstelaci i nadále pracovat v roce 2012 v IDM", říká Wolfgang Felber.

Smlouva Martina Bauera se končí koncem roku 2011, a právě tento Rakušan je tři závody před koncem šampionátu IDM na čele mistrovské tabulky, přesto ani on nemá své místo na rok 2012 úplně jisté.
"Inghart tým se Stefanem Nebelem a Matějem Smržem je sice jen náš zákaznický tým, ale my neděláme žádné rozdíly. Technicky jsou oba týmy na úplně stejné úrovni. Jde vlastně jen o to, jaké bude jeźdecké obsazení, tedy kdo pro nás v roce 2012 pojede", vysvětluje inženýr Wolfgang Felber z KTM.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (7x):



TOPlist