Jordy Prins probrán z umělého spánku

Těžce zraněný nizozemský jezdec Jordy Prins (15) byl na klinice v Drážďanech probrán z umělého spánku. Tuto pohlednici mu poslali do nemocnice všichni účastníci německého šampionátu IDM kubatury 125 ccm z Oscherslebenu.

O těžkém pádu nizozemského mladíka v zahřívacím kole prvního závodu stopětadvacítek na okruhu EuroSpeedway v Lausitzi jsme už psali, nyní přišla první pozitivní zpráva: Lékaři nechali probrat po téměř 14 dnech Jordyho Prinse z umělého spánku - havárie se stala 24. dubna - a ačkoliv doktoři mluvili už od začátku o velmi těžkém zranění hlavy, tak nyní během závodu v Motorsportareně Oschersleben přišla oficiální zpráva, že Jordy Prins už otevřel spontálně oči a hýbal i prsty. 

Přitom první pokud o jeho probuzení v průběhu předminulého týdne bohužel selhal. Lékaři ale nadále nechtějí vydat žádnou oficiální zprávu. V každém případě to je velmi příznivá zpráva pro Prinsovi rodiče, kteří nyní bydlí v hotelu v Drážďanech, vzdáleném jen 200 m od nemocnice, kde mají svého syna. Byli povoláni rovněž dva specialisté na mozková zranění.
Kdo by chtěl poslat pohlednici Jordymu Prinsovi, tak zde je aktuální adresa:

Universitatsklinikum Carl Gustav Carus,
Fetcherstrasse 74,
Haus 59, Zimmer 1.548,
01307 Dresden, Deutschland

Všechny doposud doručené pohlednice jsou vystaveny v pokoji mladého nizozemského jezdce a jeho rodiče všem děkují za podporu v jeho zatím nejtěžším závodě.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist