Igor Kaláb třetí v IDM 125

Brněnský motocyklový závodník Igor Kaláb skončil v letošním Mezinárodním Mistrovství Německa 125 ccm na konečném třetím místě.

Igor Kaláb, závodník z brněnského Bystrce, nastoupil o uplynulém víkendu na německém okruhu Hockenheim k poslednímu závodu prestižního šampionátu IDM 125. Igor byl v dosavadním průběhu letošní sezóny německého šampionátu klasifikován na třetím místě, i proto se strategie týmu RZT Repsol, za který Iga již několik let startuje, zaměřila především na udržení této skvělé pozice. V závodě, který byl za dramatických okolností v polovině přerušen, vybojoval nakonec brněnský jezdec osmou pozici, která mu toto celkové třetí místo v letošním IDM 125 nakonec i zajistila.
Igor Kaláb:
„Motorka nejela přesně podle našich představ, tak jsem zajel v tréninku až 10. čas. Závod byl dramatický, dokonce byl jednou pro pád v polovině přerušen. Výsledek se sčítal tedy ze dvou závodů. V první části jsem byl klasifikován jako na 9. místě, bylo to při posledním průjezdu před přerušením. Byl jsem na konci vedoucí početné skupiny. Start do druhé části se mně zrovna nepovedl, přesto jsem v cíli byl jako šestý. Celkově to dalo 8. místo. Závod jsem jel i trochu takticky, šlo nám o udržení celkového 3. místa v IDM a tento výsledek nám stačil. Celkově jsem tedy skončil v tomto velice kvalitně obsazeném a prestižním seriálu mistrovství Německa IDM na třetím místě. Čeká nás poslední závod Mistrovství Evropy, který se pojede ve španělské Cartageně. Stále mám ještě šanci na evropský titul, i když malou. Ovšem druhé místo už mi nikdo nevezme.“
IDM 125 - Hockenheim
1.- Georg Fröhlich (GER-Honda) 19:05,947
2.- Dominique Aegerter (SWI-Honda) +4,685
3.- Philipp Eitzinger (AUT-Honda) +5,000
4.- Toni Wirsing (GER-Honda) +5,203
5.- Robin Laesser (GER-KTM) 7,023
----------------------------
8.- Igor Kaláb (CZE-Aprilia) +14,464

www.igorkalab.com

Informace o redaktorovi

Petr Štola - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist