Halbich nastoupí v IDM do posledních dvou podniků

Český motocyklový závodník Jan Halbich testoval minulý víkend na Lausitzringu podruhé s týmem Holzhauer Racing Promotion (HRP), který závodí v třídě Superbike v mezinárodním mistrovství Německa IDM. Halbich nastoupí do posledních dvou dílů letošního ročníku, kde bude hájit barvy tohoto týmu v sedle motocyklu Honda CBR1000RR SP.

V týmu Jense Holzhauera dostal český závodník šanci na základě dobrých výkonů během testování. „S týmem HRP jsem se zúčastnil dalšího testu, tentokrát na okruhu Lausitz,“ řekl po testu Jan Halbich. „Okruh vypadá na první pohled jednoduše, ale jen do určitého času. Poté je hodně obtížné čas stahovat dolů."
„S týmem se postupně poznáváme a nyní je před námi závodní víkend na Lausitzringu. Bude to dobrá škola jezdit mezi rychlejšími,“
dodal český závodník Jan Halbich, jenž v Alpe Adrii závodil v sedle Kawasaki.

Termín závodního víkendu IDM na Lausitzringu je v kolizi s termínem závěrečného podniku motocyklového seriálu Alpe Adria, který je o nadcházejícím víkendu na Slovakiaringu. Jan Halbich je stálým jezdcem tohoto šampionátu v kategorii Superbike a posledních dvou závodů se nezúčastní. Souboj o titul to ale neovlivní, protože ten si už Halbich zajistil dvojím vítězstvím v předposledním podniku na Hungaroringu.
Pro české fanoušky bude samozřejmě víkendový podnik IDM velmi zajímavý zejména proto, protože v třídě Superbike budou závodit dva jezdci z České republiky. Stálým jezdcem německého seriálu je jezdec Yamahy Matěj Smrž, který je průběžně osmý.

Den závodu předposledního dílu seriálu IDM na Lausitzringu je v neděli 14.září 2014. První závod má třída Superbike na programu v 9:40 hodin, druhé klání startuje v 15:25 hodin. Závěrečný podnik sezony IDM je na Hockenheimringu v termínu 19. až 21.září 2014.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist