Fritz vyhrál oba závody a vede šampionát IDM

Závodní víkend v Assenu ovládl lídr průběžného hodnocení Marvin Fritz, který si na konto připsal už šesté vítězství v řadě, když dominoval oběma kláním Superbike-IDM. Nestartoval Mathieu Gines a Jan Halbich, čehož využil Florian Alt a v průběžném hodnocení se posunul na druhou pozici.

Do prvního závodu startoval první Marvin Fritz (Bayer-Bikerbox Langenscheidt) a ten nenechal nikoho na pochybách, že by rád letošní ročník v třídě Superbike vyhrál. Vedl závodní pole od startu až do cíle a na konto si po zásluze připsal plný počet bodů. Jako druhý závod dokončil Danny de Boer. Ten je jezdcem STK1000, takže tuto kategorii jasně vyhrál. O třetí místo bojoval Bastien Mackels (Wilbers-BMW-Racing-Team) s Florianem Altem (Team YAMAHA MGM) a Němec Alt byl v posledním kole úspěšnější.

Druhý závod měl podobný scénář co se týče vítěze, kterým byl znovu Marvin Fritz. Ten je nyní lídrem šampionátu s náskokem 79 bodů. To už je celkem solidní porce vzhledem k tomu, že do konce sezony zbývá odjet čtyři závody. Druhý skončil Danny de Boer a na třetím místě je Florian Alt. Němec zaznamenal výborný víkend v Assenu a vzhledem k tomu, že nestartovali jeho největší soupeři je nyní průběžně druhý.

Assen – SBK/STK1000 – Závod (1) IDM SUPERBIKE and Superstock 1000 - Rennen 1.pdf
Assen – SBK/STK1000 – Závod (2) IDM SUPERBIKE and Superstock 1000 - Rennen 2.pdf

Na startu obou závodů v Assenu nestál český závodník Jan Halbich, který po pádu z prvního tréninku musel šestý podnik sezony předčasně ukončil. Penalizaci za předjetí pod žlutou vlajkou, která po závodu v Schleizer Dreieck neumožnila Halbichovi slavit umístění na stupních vítězů, ještě bude mít dohru, protože šéf Halbichova týmu to nechce nechat jen tak.

Assen nebyl úspěšný pro Michala Fillu, který měl v prvním klání problémy s technikou a do druhého závodu kvůli zdravotním potížím vůbec nenastoupil. Český závodník teď na sobě tvrdě pracuje, aby dokázal co nejlépe zajet v posledních dvou kolech soutěže. Předposlední podnik sezony je v polovině září na Lausitzringu a je společný s mistrovstvím světa superbikových motocyklů WorldSBK 2016.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist