Druhé kolo IDM se jede v Oscherslebenu

Po úvodním závodě na okruhu EuroSpeedway v Lausitzu čeká jezdce mezinárodního německého šampionátu IDM jejich druhý závod, který se koná v Oscherslebenu. A protože na startu budou i čeští jezdci, tak jistě neuškodí, podívat se na tento šampionát podrobněji.

V nejsledovanější objemové třídě superbiků vede v šampioátu IDM po dvojnásobném vítězství na okruhu EuroSpeedway 35-letý zkušený Rakušan Martin Bauer na KTM s maximálním bodovým ziskem 50 bodů. Druhým je syn berlínského kavárníka Dario Giuseppetti na Ducati, který má svém kontě 40 bodů za dvě druhá místa a třetím je obhájce titulu a ex-pilot světových superbiků Australan Karl Muggeridge na Hondě (29 bodů. Následuje jako čtvrtý Smržův týmový kolega Stefan Nebel s KTM (26) a pak už je na pátém místě český jezdec Matěj Smrž se ziskem 23 bodů, který zůstal při letošní premiéře IDM jen těsně za podiem.
Ovšem za M. Smržem je umístěna další skupina výborných pilotů, kdyý šestý je loňský německý supersportový šampion Damian Cudlin z Austrálie, který má stejně bodů jako sedmý Rakušan Michael Ranseder - po 19. Top8 kompletuje velmi zkušený ex-mistr Německa Jörg Teuchert  s 18 body. 

V kubatuře supersportů - bez české účasti - jsou na čele dva jezdci se stejným počtem bodů a sice Švýcar Daniel Sutter a Němec Jesco Günther, oba dva nasbírali po 45 bodech. Slovák Jaroslav Černý bodoval jen jednou za 14. místo a má tedy na svém kontě 2 bodíky a je průběžně 18.
Premiérový závod stopětadvacítek vyhrál a v šampionátu IDM vede Australan Jack Miller před Švédem Alexanderem Kristiansonem a Němcem Lucou Amatem. Velmi dobře si ale vedl český zástupce Ladislav Chmelík, který zajel skvělý závod a dokončil ho na 8. místě. Druhý český zástupce, tedy Slovák s českou licencí, Jakub Jantulík dojel až jako 17. a sám po závodě řekl, že to byla katastrofa a zatím jeho nejhorší závod v kariéře. 

Zkrácený záznam z prvního závodu IDM je možno sledovat na německém kanále "Sport1" v sobotu od 10.45 hodin.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist