Do závodu IDM v Schleizeru tým Moto FGR nenastoupil

Pátý závodní víkend IDM nemohl pro český tým asi dopadnout hůř. Po pátečním volném trénování se nastavoval motocykl na sobotní kvalifikaci. Především se měnily převody, protože vzhledem k váze Lukase Trautmanna a kopcovitému terénu to nebylo nic jednoduchého.

Každopádně zrychlování v každém tréninku i slušná rychlost na dlouhých rovinkách byl dobrý předpoklad zajet v kvalifikacích Moto3 alespoň druhou řadu. Lukas si opět vylepšoval své maximum, ale ve svém nejrychlejším kole, když měl rozjetý slušný čas s nejrychlejšími dvěma průjezdy, byla pro pád vyvěšena červená vlajka.

Čtrnácté místo tak tým MOTO FGR nebral vážně a podle dat bylo znát, že je v silách jezdce i motocyklu znatelné zlepšení. Ve druhé odpolední sobotní kvalifikaci Lukas opět tlačil čas dolů, ale ve čtvrtém kole přišel tvrdý highsider.

Jezdec českého týmu byl dost potlučený a musel do nemocnice na vyšetření a rentgen. Výsledek vyšetření bohužel potvrdilo zlomeninu pravého zápěstí, což znamenalo konec závodního víkendu. Lukas bude dělat vše pro to, aby se co nejdříve uzdravil a byl připraven na další závod Red Bull Rookies Cupu v Brně.

Miroslav Felgr, majitel týmu:

„Těžko se něco hodnotí, když není pořádně co. Podle dosažených dat však víme, že na tomto kopcovitém okruhu bychom s největší pravděpodobností o první pětku nebojovali. Lukas je bojovník a byl vidět v každém tréninku progres. V první kvalifikaci byla škoda, že si nechal rychlá kola až na samý závěr, která byla bohužel pro nás dříve odmávnuta a do posledních dvou minut již nemělo cenu nastupovat.“

„A jak dopadl druhý trénink již víte ze článku. Je také vidět, že závod od závodu všechny týmy motory ladí a bude těžší a těžší se prosadit, i když máme kitové ze světa, zvlášť s KTM bude těžké držet krok. Nejdůležitější je, aby se dal Lukas brzy dohromady. Dalším naším závodem bude zřejmě začátkem září další podnik IDM na Sachsenringu.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist