Chmelík: "Ztratil jsem důležité body"

Ladislav Chmelík chyběl při prvním závodním víkendu IDM, neboť startoval v nové závodní sérii «Central European Motorcycle Championship» na Masarykově okruhu v Brně.

Vicemistr Německa Ladislav Chmelík nestartoval při prvním závodním víkendu "Internationalen Deutschen Motorradmeisterschaft" na Lausitzringu, neboť dal přednost nové evropské závodní sérii «Central European Motorcycle Championship», zkráceně CEMC, na Masarykově okruhu v Brně. 
Pro Ladislava  Chmelíka se ovšem toto závodění v Brně moc nevyplatilo. 20-letý jezdec sice vyhráů oba dva závody kubatury 125/Moto3, ovšem závodil s pouhými šesti jinými piloty: "Nemohl jsem se na prvním závodním víkendu IDM na Lausitzringu zúčastnit, neboť jsem závodil v CEMC v Brně. Stasrtovali jsem společně se závodníky kubatur do 250-ccm a 500-ccm. Vyrazil jsem sice do závodu z Pole, ale ztratil jsem na startu hned několik pozic. Přesto jsem dokázal oba závody vyhrát. Pro další sezónu ale plánuji jednoznačně zúčastnit se seriálu IDM a dostat wild card pro MS-Moto3 v Brně, Německu a třeba ve Francii", řekl pro Speedweek Ladislav Chmelík.
2013 chce Ladislav Chmelík skončit v IDM Moto3 v Top-3. Jelikož ale v Lausitzu chyběl a nezískal tak žádné body, musí nyní český jezdec v Zolder pořádně zabrat a zajet opravdové Top-výsledky: "Kvůli brněnskému víkendu jsem ztratil důelžité body do IDM a ty musím nyní získat nazpět. Při závodním víkendu v Zolderu jsem určitě opět tady, i když jsem tam ještě nikdy nezávodil. Musím se s tím prostě vypořádat a co nejdříve si na nový okruh zvyknout", říká pilot týmu FGR Moto3, který letos závodí s motocyklem, jenž vloni v MS-Moto3 jezdil Nizozemec Jasper Iwema a dokázal s ním dojet v Le Mans jako sedmý. Později tento motocykl v závěru sezóny 2012 jezdil Španěl Josep Rodriguez, který s ním tako bodoval ve finále ve Valencii.

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (1x):



TOPlist