Ztráta Lowese Forward Racing bolí

Šéf Forward Racingu Giovanni Cuzari lituje ztráty Sama Lowese, který by jistě byl vítanou posilou jeho týmu Moto2 v mistrovství světa silničních motocyklů. Vítěz letošního ročníku třídy Supersport v seriálu světového šampionátu produkčních motocyklů WSBK, byl pro italskou stáj možností číslo jedna pro sezonu 2014.

Britský závodník Sam Lowes měl pro nadcházející sezonu smlouvu s ruským týmem Yakhnich Motorsport, ale z té se mu za jistých podmínek ohledně sponzorství podařilo vyvázat a okamžitě po skončení letošní sezony ve Francii oznámil přestup do Moto2.

Jak se později ukázalo tak Lowes jednal s týmem Tech 3 Racing, kde letos předčasně skončí jeho krajan Danny Kent, ale nakonec talentovaného Brita získal Speed Up pod vedením bývalého jezdce čtvrtlitrové kubatury Luca Boscoscura.
Giovanni Cuzari z Forward Racingu do poslední chvíle věřil, že supersportového šampiona Sama Lowese do svého týmu získá, nakonec ale musel uznat, že nebyli dostatečně pružní, když pro Motrcycle News uvedl: „Byla to naše priorita, ale Boscoscuro byl bohužel rychlejší než my a podepsal s ním smlouvu. Jeden jezdec bude Simone Corsi a ještě k němu hledám dalšího, ale bylo by skvělé, kdyby mohl být s Lowesem.“

Příjmení Lowes z prostředí mistrovství světa produkčních motocyklů pravděpodobně jen tak nezmizí, protože Alex Lowes, bratr Sama, vyhrál letošní ročník britských superbiků BSB a v Jerezu dnes testoval superbikový motocykl týmu Fixi Crescent Suzuki. Je docela možné, že novým týmovým kolegou Leona Camiera bude v roce 2014 právě Alex Lowes, i když zatím není nic oficiálně potvrzeno.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist