Zemřel Stefan Kiefer

V noci ze čtvrtka na pátek zemřel Stefan Kiefer (52), bývalý závodník a dnes šéf stáje Kiefer Racing. Jeden z hlavních týmových manažerů šampionátu zemřel v Malajsii, kde je nyní motocyklový šampionát. Okolnosti, které vedly k této tragické události zatím nebyly objasněny. S ohledem na rodinu a všechny ostatní členy nebude tým Kiefer Racing závodit v GP Malajsie.

Z pozice závodníka se Stefan Kiefer dostal do role vedoucího týmu společně s bratrem Jochenem a v roce 1996 jeli s týmem Kiefer Racing seriál ADAC Junior Cup. V roce 2003 absolvovali premiéru v mistrovství světa. První vítězství zaznamenali v roce 2008, Stefan Bradl (Grizzly Gas Kiefer Racing) tehdy vyhrál závod do 125ccm v Brně plus v závěru sezony přidal druhé zlato v Motegi.

V roce 2010 získal tým Kiefer Racing (Viessmann Kiefer Racing) první vítězství v třídě Moto2 a znovu to bylo s německým závodníkem Stefanem Bradlem, který vyhrál závod v Estorilu. O rok později získali s Bradlem titul mistra světa třídy Moto2. Naposledy tým slavil triumf s Danny Kentem (Leopard Racing) v roce 2015, když Brit ovládl třídu Moto3. V letošním ročníku závodí v barvách týmu Kiefer Racing Moto2 jezdci Dominique Aegerter a Tarran Mackenzie.

Čest jeho památce.

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Autor článku obdržel prémii 0.5 Kč od 1 uživatele.
Prémie jsou již uzavřené, děkujeme.
masi přispěl 0.5 Kč
Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist