Wilairot dostal zelenou a může závodit

Thajský jezdec Ratthapark Wilairot se může vrátit do sedla závodního motocyklu, tak rozhodlo lékařské koncilium v otázce motocyklového jezdce týmu Stop and Go.

V polovině prosince minulého roku utrpěl thajský pilot Ratthapark Wilairot při dopravní nehodě těžké zranění při které zahynul jeho spolujezdec. Jezdec týmu Stop and Go SAG Honda byl po této havárii hospitalizován na jednotce intenzivní péče v nemocnici v Bangkogu a později - po 14 dnech - propuštěn do domácího ošetřování. 

Nyní vydal jeho tým majitele Eduarda Perales potěšující zprávu, že se 22-letý jezdec může vrátit nazpět na závodní dráhu, neboť od lékařské komise dostal zelenou! Bude to na testech IRTA od 4. do 6. března v Jerezu, a sice do sedla motorky FTR, neboť tým přešel z italské Bimoty na tuto britskou značku. 

Vicemistr Japonska dvěstěpadesátek z roku 2006 Ratthapark Wilairot tak začne v Losailu už svou pátou kompletní sezónu v Grand Prix, když tři odzávodil ve dvěstěpadesátkách a vloni jezdil pochopitelně Moto2. Jeho nejlepšími umístěními jsou 5. místo ve "dvěpade" ve Valencii 2009, když až do odmávnutí šachovnicovým praporkem závodil s Abajou a vloni 4. místo v Moto2 na nizozemské TT v Assenu. 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist