Wargala místo Nieta

Volné místo v sedle Moriwaki - po ukončení kariéry Fonsi Nieta - získal ve španělském týmu G22 Racing kubatury Moto2, patřícímu jeho bratrancům Pablovi a Geleteovi Nietových, polský jezdec Lukasz Wargala. Proč a jak, se dozvíte v článku!

O volné místo v sedle motocyklu Moriwaki po Alfonsu Gonzalesovi Nietovi, zkráceně Fonsi Nieto - byli celkem čtyři zájemci, kromě našeho Lukáše Peška to byli ještě Maďar Gábor Talmacsi, Španěl Joan Olivé a také Polák Lukasz Wargala. Jak se sám vyjádřil maďarský ex-mistr světa Gábor Talmacsi, situace se měnila hodinu od hodiny, minutu od minuty. Už od samotného začátku jednání byl dle našich informací velkým favoritem na uvolněné "sedadlo" motocyklu Moriwaki právě polský jezdec, jehož sponzorská finanční nabídka značně převyšovala možnosti zbylých kandidátů. A to se nakonec ukázalo jako důležité závaží na misce pomyslných vah. 


Po dlouhých rocích tak bude v závodech Grand Prix startovat opět Polák, naposledy obsadil 7. místo celkově v roce 1969 jistý Ryszard Mankiewicz s motocyklem MZ v kubatuře do 125 ccm, jinak také jediný Polák, který kdy skončil na bedně v závodech Grand Prix (1969 - GP Jugoslávie v Opatiji 3. místo).

27-letý Łukasz Wargala ze Zelené Góry měl startovat už vloni v této kubatuře s wild card u nás v Brně v týmu Germany Racing, ale z důvodu zranění na závodě ve Schleizu - IDM, z toho nakonec sešlo.   

Ačkoliv se startovní rošt jezdců v kubatuře Moto2 už prakticky zaplnil, pro našeho Lukáše Peška je dle zdroje - hodně blízkému našemu webu! - ještě jedna reálná možnost, a sice v týmu, ve kterém už český dvojnásobný vítěz závodů Grand Prix v uplynulém podzimu testoval, tedy Stop and Go. A promotér šampionátu Dorna by určitě nebyl proti Peškovi, to ví náš web zcela určitě!

Polák Lukasz Wargala tak bude týmovým kolegou 23-letého Itala Raffaela de Rosy.

 

Informace o redaktorovi

Jiří Mikšík - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (2x):



TOPlist