Ve Valencii pracoval Oliveira na stylu jízdy

Portugalský závodník Miguel Oliveira je vicemistrem světa Moto3 a se svým loňským největším soupeřem v boji o titul Danny Kentem nyní tvoří jezdeckou dvojici stáje Leopard Racing Moto2. Oliveira začátkem týdne absolvoval privátní dvoudenní test v Barceloně, nyní má za sebou další dva dny ve Valencii a na svém kontě důležité kilometry v sedle nového stroje Kalex.

Test ve Valencii Miguel Oliveira uzavřel s nejlepším časem na kolo 1'35,6 sekundy a celkem zvládl za dva dny zkoušek najet přes sto kol. Přestože je v kategorii šestistovek nováčkem nevedl si vůbec špatně, když zajel rychleji než jeho týmový kolega Kent a na úřadujícího mistra světa Johanna Zarca ztratil něco přes sekundu.

Další dva dny privátních testů odstartují jezdci Leopard Racing Moto2 už tuto neděli na okruhu v Jerezu, kde budou opět komplet, to znamená včetně svého týmu Moto3 a společně s některými z týmů nižších kubatur mistrovství světa silničních motocyklů.

„Nic zásadního jsme neměnili a začali s nastavením z Barcelony,“ řekl po testu ve Valencii Oliveira. „Zkoušeli jsme spoustu věcí a to i navzdory faktu, že jsme přišli o nějaký čas kvůli pneumatikám. Já osobně se víc zaměřil na styl jízdy, abych se přiblížil stylu Moto2 jako třeba nájezd do zatáček. Pneumatiky každopádně budou nejdůležitějším aspektem. S časy jsme jinak spokojeni.“

Informace o redaktorovi

Petr Czyž - (Odebírat články autora)

Jak se Vám líbil tento článek?
Hodnocení (0x):



TOPlist